Seraing heeft nog waterkans om barrages met vicekampioen uit 1B te ontlopen

Jupiler Pro League | De voorlaatste in de stand, Seraing, heeft nog een waterkans om barrages met de vicekampioen uit 1B te ontlopen. Voorwaarde is wel dat het zes op zes pakt tegen KV Oostende en Racing Genk, én dat Zulte Waregem, Eupen en KV Oostende alles verliezen. Aartsmoeilijk, maar geen onmogelijk scenario. Deel één van de missie: vanavond revanche pakken op het veld van KVO voor de zure nederlaag in de heenronde tegen de Kustboys.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op speeldag 4 stond Seraing aan de rust 1-0 voor tegen Oostende dankzij een treffer van Youssef Maziz. Vlak na de pauze ging KVO in amper twee minuten op en over de thuisploeg: Makhtar Gueye en Thierry Ambrose scoorden de 1-1 en 1-2. Een dik kwartier later pakte Alfons Amade zijn tweede gele kaart, maar dat numerieke overwicht kon Seraing niet verzilveren. Erger nog: in de 73ste minuut viel de 1-3, tien minuten later kon Maziz nog milderen tot 2-3, de eindstand. Een zure nederlaag voor de Luikse club, die zo als promovendus een valste start nam in 1A. De motor zou dit seizoen overigens nooit echt aanslaan.

Tenzij de laatste weken misschien. Op Sclessin won Seraing met het kleinste verschil, om nadien dankzij Maziz 1-1 gelijk te spelen tegen OHL. De Luikenaars hielden hun kansen om over Zulte Waregem te wippen in de stand en barragematchen te ontlopen op die manier gaaf. Als ze hun eindsprint volhouden en de volle buit pakken tegen KVO en Racing Genk maakt Seraing alsnog kans op het behoud. Dan moet het wel ook helemaal mee zitten. Zulte Waregem en Eupen, die beide met 5 punten voor Seraing staan, mogen dan zelf niks meer winnen.

Hoop doet leven

Zelfs KV Oostende is nog niet helemaal safe. De kustploeg telt momenteel 6 punten meer dan Seraing. Maar indien de Luikenaars alles winnen, waaronder de onderlinge confrontatie tegen KVO, en Oostende verliest alles, dan heeft Seraing een match meer gewonnen en gaat het in de stand voorbij de Kustboys. Geen onrealistisch scenario, gezien het vormpeil van Oostende, dat zijn laatste vier matchen niet kon winnen.

Op de laatste speeldag is Racing Genk de tegenstander van de Métallos. De Limburgers zijn aan een kwakkelseizoen bezig. Ze verloren hun laatste twee wedstrijden, tegen Cercle Brugge speelden ze gelijk. De Genkies strijden wel nog om een ticket voor de Europe play-offs, maar bewezen dit seizoen al vaker dat ze kwetsbaar en dus te pakken zijn.

Ook al zou Seraing dus zijn resterende matchen nog winnen, de Luikenaars hebben het niet zelf meer in handen. Het moet dus dus ook kijken naar wat de andere concurrenten doen. Zulte Waregem ontvangt dit weekend STVV, op de laatste speeldag wacht Essevee een lastige verplaatsing naar Charleroi – eveneens nog in de running voor de Europe play-offs. Eupen wacht een trip naar Genk om daarna thuis Oostende te ontvangen. Het zal er dus nog om spannen onderaan het klassement…

Volg de Jupiler Pro League, met zaterdag 2 april het treffen tussen KV Oostende en Seraing, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top