ESL Pro League XV: Movistar Riders maakt indruk

Nieuws | De Movistar Riders maakten indruk op zondag, toen ze eerste werden in hun groep tijdens het 15e seizoen van de ESL Pro League. De Spanjaarden plaatsten zich voor de eindronde en krijgen gezelschap van Gambit Esports en Team Liquid, die als 2e en 3e eindigden in Groep C.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de eerste twee groepen was het de beurt aan groep C van dit vijftiende seizoen van de ESL Pro League om zijn geheimen prijs te geven. De groep was dan wel samengesteld uit gerenommeerde teams zoals Team Liquid of Gambit, maar de outsider, het Spaanse team Movistar Riders, stelde niet teleur.

Alejandro “ALEX” Masanet Candela en zijn teamgenoten, die net hun plaats in de BLAST Spring EU Showdown hadden veroverd dankzij hun overwinning in het RTP Arena Cup-circuit, gingen nog een stapje verder door op de eerste plaats in hun groep te eindigen. Sterker nog, de Spanjaarden sloten deze groepsfase ongeslagen af. Een opmerkelijke prestatie met het oog op de individuele en collectieve talenten van de andere teams.

© ESL

De spelers van Gambit Esports, die vanwege de invasie van Oekraïne onder een neutrale vlag deelnemen, bekrachtigden ook hun kwalificatie in de finaleboom en werden tweede. Een herhaling van hun prestaties in de dertiende en veertiende edities, zonder ooit de eindoverwinning te behalen.

Op de derde trede van het podium vinden we het Team Liquid van de Fransman Richard “shox” Papillon. Ondanks een uitstekende prestatie was het tegen de spelers van Gambit Esports dat Liquid moest spelen voor de tweede plaats van de groep. Een wedstrijd die met 2-0 werd verloren (16-1; 16-11) maar waardoor de ploeg toch nog een kwalificatieplaats kon bemachtigen. De teams van BIG, GODSENT en Party Astronauts moeten vroegtijdig naar huis.

Enkel groep D blijft nog over, dat woensdag om 12.30 uur van start gaat. NAVI, Heroic, Astralis, Complexity, Evil Geniuses en AGO zullen in de laatste ronde van de groepsfase spelen. Zoals je ziet, belooft deze laatste week zowel indrukwekkend als onvoorspelbaar te worden, gezien de status van sommige teams en de drie beschikbare plaatsen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top