Hans Vanaken speelt op het veld van de aartsrivaal tegen Burkina Faso

Rode Duivels | België sluit vanavond zijn oefengalop af met een vriendschappelijke interland tegen Burkina Faso. De partij vindt plaats in het Lotto Park van Anderlecht; een grasmat die de internationals uit de Jupiler Pro League goed kennen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Titularis, doelpuntenmaker en assistgever tegen Ierland: Hans Vanaken zit in een goede flow bij de Rode Duivels. Na een fraaie individuele prestatie lijkt het vanzelfsprekend dat bondscoach Roberto Martinez de Club Brugge-speler opnieuw in de basiself dropt tegen Burkina Faso. Hij is met zijn 29 lentes een ‘veteraan’ in deze spelersgroep, maar wierp zich op als een sleutelpion. Toch bestaat de kans dat Vanaken vanavond geen speelminuten krijgt.

Rust?

Deze vrijdag treft Club Brugge Beerschot op de 33ste speeldag van de reguliere fase in de Jupiler Pro League, amper drie dagen na de wedstrijd van vanavond. Zou Club een akkoord hebben met de bondscoach om de geselecteerde internationals van blauw-zwart te sparen tegen Burkina Faso? “We zullen zien wat er gebeurt, maar voor mij is het geen probleem om drie dagen later te spelen”, vertelde Vanaken gisteren tijdens de persconferentie. “Ik heb al hetzelfde meegemaakt in de Champions League.”

De middenvelder kwam ook nog terug op het gelijkspel tegen Ierland met een onuitgegeven Belgisch elftal, dat nog enkele automatismen moet kweken. “Dat controleverlies terwijl de omstandigheden gunstig waren voor ons moet een les zijn. Het is logisch dat we geen geoliede machine waren, vermits we niet met de basisploeg speelden. Ikzelf moest zoeken naar de juiste positie tussen Michy Batshuayi en Charles De Ketelaere. De vele trainingen moeten die automatismen aanscherpen. Ik heb geleerd om een leider te worden bij Club, en moet nog meer aanwezig zijn in het spel van de Duivels. Van positie wisselen is geen probleem, ik heb al hetzelfde moeten doen bij Club.”

Op vijandig terrein

Opmerkelijk: de Duivels zullen niet in het Koning Boudewijnstadion aantreden, maar in het Lotto Park van Anderlecht, de aartsrivaal van Club Brugge. De Bruggelingen worden er vaker uitgefloten dan bewierookt. “Ik kom er een wedstrijd spelen in de gedaante van Rode Duivel. Voor het overige is er niets speciaals aan. Ik veronderstel dat er supporters van Anderlecht in het stadion zullen zitten, maar zij zullen er zijn om de nationale ploeg te steunen.”

De partij tegen de vierde van de voorbije Africa Cup zal alleszins een goede test zijn voor de Rode Duivels. “Ik kan niet zeggen dat ik hun parcours van dichtbij heb gevolgd”, aldus Vanaken. “Veel spelers zijn bekend van in de Jupiler Pro League, zoals Koffi, Kaboré en anderen. We weten dat ze zullen inzetten op het fysieke aspect en dat ze vlot kunnen voorzetten. Van onze kant moeten we vooreerst ons eigen spel opleggen, zonder hun spel in de hand te werken.”

Volg de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Burkina Faso op dinsdag 29 maart vanaf 20u45 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top