Joel Embiid vs. Giannis Antetokounmpo: een duel voor de play-offs en de MVP-titel

Sport | Komende nacht bekampen twee van de beste ploegen van de Eastern Conference elkaar: Philadelphia en Milwaukee. Een affiche die we in de play-offs nog hopen terug te zien en een wedstrijd die van belang kan zijn in de strijd om de MVP-titel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Wells Fargo Center in Philadelphia is vannacht de setting voor een spektakel vol slagkracht en spanning. Daar staan twee ploegen tegenover elkaar die momenteel exact dezelfde balans hebben: 46 overwinningen en 28 nederlagen. Beide ploegen staan momenteel bovenaan de rangschikking van de Eastern Conference en proberen zich nu zo goed mogelijk te positioneren voor de play-offs. Beide ploegen maken ook kans om de beste speler van de competitie af te leveren. Met nog twee weken te gaan voor het einde van het reguliere seizoen, zullen Giannis Antetokounmpo en Joel Embiid onderling vechten voor de MVP-titel. Nikola Jokic zit momenteel in mindere papieren.

Harden en Embiid in tandem

Iets meer dan een maand geleden arriveerde James Harden in Philly en hij wist meteen de goede vorm te vinden na een moeilijk seizoen met de Nets. Hij vormt een uitstekende tandem met Embiid, die  momenteel zijn beste resultaten van zijn carrière neerzet met 30 punten en 11 rebounds gemiddeld per wedstrijd. Hij slaagt er zowel offensief als defensief in om zijn tegenstanders in het stof te laten bijten. Hij krijgt de volle steun van Harden.

“Hij verdient het. Ik ben er nog maar enkele weken, maar ik zie zijn vechtersmentaliteit. Hij wil winnen. Sommige jongens gaan alleen voor de statistieken, hij wil beide. Hij heeft de mindset van een winnaar en speelt op hoog niveau. Ik denk dat hij er klaar voor is, zeker na het afgelopen jaar, om zich bij de besten te voegen”, zei de gewezen MVP in een interview met ESPN. Embiid heeft ook het geluk dat zijn lichaam dit jaar helemaal mee wil, iets dat de vorige seizoenen niet altijd evident was. Niets of niemand lijkt Embiid van de MVP-titel te kunnen weerhouden. Behalve dan een Griek.

Antetokounmpo presteert alsof het niets is

Met 29,7 punten, 11,6 rebounds, 5,8 passes en een slaagpercentage van 55 procent pakt Antetokounmpo momenteel uit met MVP-waardige statistieken. Hij speelt consistent en dominant. De MVP van de NBA-finale van vorig jaar wist zijn goede lijn dit seizoen door te trekken. Hij pakt het wel iets discreter aan en begeeft zich vaak op het middenveld, waar hij onvoorspelbaar uit de hoek kan komen.

Wat de driepunters betreft lijkt er nog een beetje ruimte te zijn voor verbetering, want achter de lijn scoort hij momenteel 30 procent. Wel een nieuw wapen in zijn arsenaal zijn de schoten op middellange afstand die er maar op blijven verbeteren. In zijn eerste seizoen scoorde hij nog 18 procent, nu legt hij 41 procent in het mandje op middellange afstand. Met de combinatie van een onstopbare drive en een uitstekend shot, wordt het stilaan onmogelijk om op hem te verdedigen. De verdedigers in de NBA kunnen alleen maar hopen dat zijn driepunters niet ook spectaculair verbeteren.

Het programma van de NBA op Eleven Sports:

Woensdag 30 maart

  • Philadelphia 76ers – Milwaukee Bucks (vanaf 1u op Eleven 2)

Zaterdag 2 april

  • Memphis Grizzlies – Phoenix Suns (vanaf 2u op Eleven 2)
  • Philadelphia 76ers – Charlotte Hornets (vanaf 18u30 op Eleven 2)

Zondag 3 april

  • LA Lakers – Denver Nuggets (vanaf 21u30 op Eleven 2)

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top