Hamzaoui (Virton) op weg naar top drie van spelers met meeste duels zonder doelpunt in 1B

Challenger Pro League | Er zijn zo van die spelers die je wel eens een doelpuntje gunt. Jongens die al heel wat matchen op de teller hebben en daarin alles gegeven hebben voor hun team, maar die in die duels nog geen enkele keer zelf eens konden feesten na het scoren van een doelpunt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eén van die spelers is Anas Hamzaoui. De flankverdediger van RE Virton speelt komend weekend (mogelijk) zijn 60e wedstrijd in de reguliere 1B-competitie (dus zonder nacompetities) en wacht daarbij nog steeds op zijn eerste doelpunt.

Hamzaoui - die de voorbije jaren ook nog bij AFC Tubize en Union SG speelde - komt daarmee op gelijke hoogte van ex-ploegmaat Marcel Mehlem. De Duitser speelde tussen 2018 en 2021 60 duels voor Union en ook hij kon geen doelpuntje meepikken. Sinds deze zomer speelt de middenvelder in de 2. Bundesliga bij Paderborn en daar trof Mehlem na amper twaalf matchen wél raak.

Maar Mehlem is niet de recordhouder in 1B; de Duitser heeft zelfs nog twee spelers boven zich. Op de tweede plek staat nog een ex-speler van Union: Charles Morren. De ex-aanvoerder van de Brusselaars speelde sinds de oprichting van 1B 69 wedstrijden zonder te scoren. Inmiddels speelt Morren al enkele jaren voor het Luxemburgse Dudelange, maar ook daar wacht hij nog steeds op een eerste doelpunt. Morren trof in 2016-2017 wél eens een keertje raak in de JPL Play-offs tegen Waasland-Beveren. Dat blijkt dus nog steeds een unicum.

De absolute recordhouder uit 1B is evenwel Bryan Van Den Bogaert. De ex-verdediger van KVC Westerlo en RWDM speelde sinds 2016 83 wedstrijden in 1B zonder ook maar één keer te scoren. De Antwerpenaar ruilde afgelopen winter 1B in voor de IJslandse competitie. In totaal speelde Van Den Bogaert al zo'n 115 profmatchen zonder ook maar één keer te scoren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top