Alles wat je moet weten over de nieuwe update van Warzone

Esports | Sinds gisteren staat er nieuwe  op de servers van Call Of Duty: Warzone. Aanpassingen aan maps en nieuwe modi: we overlopen alles wat je moet weten over de nieuwe patch in het midseizoen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het tweede seizoen van Warzone: Pacific, dat begin februari gelanceerd werd, viel niet zo goed in de smaak als verwacht bij de community. De ontwikkelaars van het spel, Sledgehammer Games, Raven Software, Treyarch, en Beenox, hebben deze week een grote update uitgerold. Maar wat mag je precies verwachten van dit tweede “Reloaded” seizoen?

Rebirth Island krijgt de aandacht

Voor het eerst sinds de release in december 2020 staat de map Rebirth Island centraal in een update. Eerder kreeg het al kleine aanpassingen zoals kleine easter eggs, maar nu is de map veranderd in de meest populaire van de game sinds de komst van Caldera. Al enkele maanden wemelt het namelijk op de kaart van spelers die het eiland Caldera in de Stille Oceaan achter zich hebben gelaten.

Zo zie je overal op de map een belangrijke visuele aanpassing: de kleuren. De update geeft de map een volledig nieuw kleurenpalet. De bedoeling was om de omgeving wat op te fleuren, maar veel spelers merken ondertussen op dat bepaalde zones van de kaart een pak donkerder zijn nu.

Security Area ziet er wat anders uit – © Activision

Bepaalde zones zijn ook volledig opnieuw gebouwd. Waar vroeger Security Area maar een beperkt aantal van de gedropte spelers kon verleiden, mogen de spelers er nu een heel ander decor verwachten. Er is een checkpoint speciaal voor de voertuigen en ook een gebouw voor telecommunicatie waar je vroeger enkel nog prefabs in de zone vond.

Maar Security Area is niet de enige zone die een make-over kreeg. Op de gevaarlijke wateren van Factory en de heliport dichtbij het Control Center, liggen nu twee gewapende bevoorradingsschepen.

Een van de boten die je vindt in de buurt van Factory – © Activision

Twee boten die de operatoren binnenstebuiten kunnen draaien voor loot en om voorraaddozen te verzamelen. Eén bevindt zich net buiten de hoofdfabriek van Nova 6. De andere vind je in een gloednieuwe bezienswaardigheid: Dock. Twee loopbruggen helpen je om deze schepen te bereiken. Als je echt naar avontuur smacht, weet dan dat je verschillende parkoursprongen moet maken om daar te geraken.

Deze boten moeten spelers die vastzitten tussen het gebouw en de oceaan en zwaar onder vuur worden genomen, meer mogelijkheden geven. Er ligt trouwens misschien wel een kleine verrassing op je te wachten als je drie keer toetert op de boot…

Het nieuwe binnenplein van Prison – © Activision

Ook het binnenplein van Prison heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Er werden verschillende decoratieve elementen zoals tenten toegevoegd aan het interieur en ook de indeling lijkt verbeterd te zijn. De ontwikkelaars hebben je opnieuw tal van schuilplekken gegeven. Het enige wat je nog te doen staat nu is om het nieuwe speelterrein te ontdekken.

Spelers die hoogte zoeken op het eiland vinden de ballonnen om je te verplaatsen, je kent ze wellicht wel van Caldera, nu ook terug op Rebirth Island. Ze zijn best met elkaar te vergelijken, maar wel met een iets kortere kabel om de afstand die je ermee kunt afleggen op het eiland goed in balans te houden.

Resurgence Solo?

Een van de belangrijkste updates midseason, is de intrede van drie nieuwe spelmodi. Je weet ondertussen wel dat Resurgence een van de meest favoriete modi is geworden van de community. Elke speler keek wel eens naar het startscherm met heel veel zin om een potje Resurgence te starten, maar zonder vriend om te spelen. Wel dit is nu compleet verleden tijd! Er verschijnt nu namelijk ook Resurgence Solo.

In deze solovariant staat de tellen van de operatoren al aan. Dit betekent dat ze één vrij leven hebben voordat ze punten moeten verdienen voor extra respawns. Net als in de standaardversie van Resurgence wordt de resurrectiemeter weer opgeladen door punten te verdienen, opdrachten uit te voeren en in leven te blijven. Uiteraard zal deze resurrectiemeter tijdens het spel deactiveren, zodat slechts één speler als overwinnaar van het eiland ontsnapt.

© Activision

Twee andere spelmodi maken ook hun opwachting en roepen (hopelijk) goede herinneringen oproepen bij veteranen van Warzone. Blood Money werkt als een loot mode, behalve dat de operators gegarandeerd flink cashen voor hun kills, zelfs als hun doelwit weinig of geen geld bij zich heeft. Upgrade je wapens met het geld dat je hebt verdiend en herschik je team in dit snelle speltype.

Met het speltype Payload brengen de ontwikkelaars het teamspel naar een hoger niveau en de spelers zullen samen alles uit de kast moeten halen. Net als in games als Overwatch zullen operators vrachtwagens moeten escorteren of proberen te stoppen als ze door Rebirth Island rijden. Rebirth Payload wordt 12 tegen 12 uitgevochten, waarbij drie volledige groepen per team het op drie vooraf bepaalde routes tegen elkaar opnemen om de doelen te bereiken.

Welkom Armaguerra 43

Zoals bij (bijna) elke update het geval is, hebben de ontwikkelaars een nieuw speeltje geschonken waar spelers mee aan de slag kunnen op Caldera of Rebirth Island. Deze keer gaat het om een pistool-mitrailleur met de naam Armaguerra 43!

© Activision

De Armaguerra, vrij te spelen met een uitdaging of aan te kopen in de winkel, is eenvoudigweg het machinegeweer met de hoogste vuursnelheid in zijn categorie (zonder uitrusting). Je moet het wel uitrusten met de juiste accessoires, want door de hoge terugslag en de lage schade is het een moeilijk wapen om onder de knie te krijgen, ondanks een erg mooie reach. Maar geen paniek, want de ontwikkelaars verzekeren ons dat het in veel situaties kan worden gebruikt. Rest alleen nog de perfecte combinatie van accessoires te vinden!

Nog wat kleine nieuwigheden

Dan resten er nog maar enkele kleine nieuwigheden die je deze tweede helft van het seizoen kan ontdekken. Zo is bijvoorbeeld, je zult het snel genoeg merken, het mechanisme van de harnaszak veranderd. Voorheen kreeg je bij het oprapen van een zak harnassen automatisch het maximum aantal platen in je inventaris, ongeacht of het al gebruikt was of niet. Van nu zal dit aantal variëren, afhankelijk van welke platen eerder zijn gebruikt. Het is dus heel goed mogelijk dat je een halve of een compleet lege zak met platen tegenkomt.

Wie oog voor detail heeft, zal gemerkt hebben dat naast de verschillende aanpassingen aan Rebirth Island, het eiland er ook anders uitziet op andere plekken. De reden hiervoor is eigenlijk heel simpel, en tegelijk ook erg fijn. De ontwikkelaars hebben niet alleen het kleurenschema aangepakt, maar ook de oriëntatie van de zon. Een kleine verandering, maar wel eentje die de manier waarop het menselijk oog dingen ziet drastisch verandert.

Tenslotte is er ook nog een nieuwe en nogal leuke easter egg. Om deze te activeren, hoef je alleen maar naar het huis op het hoofdkwartier te gaan waar de luchtafweerbunker zich bevond. Eenmaal binnen kun je een blauwdruk van een legendarisch wapen voor de Milano oppikken, maar dat niet alleen. In deze kamer krijg je ook een toegangskaart. Eenmaal in je zak, zal deze kaart je toelaten de deur te openen van de nieuwe telecommunicatietoren die gebouwd is in Security Area. Je hoeft alleen maar de buit uit een van de kisten in de kelderkamer te pakken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top