Oostende hoopt ongeslagen te blijven tegen Den Bosch

Basketbal | Oostende zakt zondag af naar het Nederlandse Den Bosch in het kader van de vijfde speeldag van de Elite Gold-fase in de BNXT League. De kustboys, die dit seizoen nog steeds ongeslagen zijn, zouden niet al te veel moeite mogen hebben om de Nederlanders, die op papier veel minder sterk zijn, aan het spit te rijgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie kan Oostende nog afstoppen in de BNXT League? Tegen Zwolle, negende in de Elite Gold, hebben de Oostendenaren weer een succes op hun naam geschreven. Daarmee hebben ze hun eerste plaats in het klassement nog maar eens bevestigd. Sinds de start van het seizoen zijn ze nog steeds ongeslagen en ze lijken zich maar weinig zorgen te maken over de Nederlandse clubs in de competitie.

De oppermacht van Filou viel nog maar eens op in de wedstrijd tegen Leiden afgelopen zondag. In die wedstrijd haalde de Belgische kampioen het met gemak van hun Nederlandse equivalent. De score toont perfect aan hoe de Oostendenaren er met kop en schouders bovenuit staken. Ze kwamen met 67-46 op voorsprong na drie quarters, waarna ze wat minder op het gaspedaal duwden.

Dat er wat niveauverschil zit tussen de twee topploegen was al te merken in de BNXT Supercup begin dit seizoen (68-90). De Belgische kampioenen toonden nu nog maar eens aan dat ze in een andere klasse spelen dan zelfs hun grootste concurrenten.

Onevenwichtig

Dat gezegd zijnde, het is niet omdat de Oostendenaren ongenaakbaar lijken dat ze altijd met de vingers in de neus kunnen winnen. Denk maar aan de wedstrijd tegen Feyenoord van twee weken geleden. In Rotterdam kwamen de kustboys best dicht bij hun eerste nederlaag van het seizoen. Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snee die uiteindelijk pas in de laatste minuten werd beslecht (69-72).

Zondag staat Oostende tegenover Den Bosch, eerste in de reguliere fase in Nederland. De club is echter slecht uit de startblokken geschoten in de play-offs en kon nog maar één van de vier duels tegen de Belgische clubs winnen. De Nederlanders staan op de vierde plaats na al twee zware nederlagen tegen Leuven (84-65) en Mechelen (84-66). De Oostendse machine zou er een hapklare brok aan moeten hebben.

Het programma van de BNXT League op Pickx+ Sports:

Vrijdag 1 april

  • Heroes Den Bosch – Filou Oostende: om 19u45 op Pickx+ Sports 1

Volg het beste van de BNXT League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top