LEC: Fnatic en Rogue vlot naar de halve finales

League of Legends | De play-offs van het LEC circuit, het Europese League of Legends kampioenschap, zijn dit weekend van start gegaan. Rogue versloeg Misfits en bemachtigde een plaats in de halve finales, een dag later gevolgd door Fnatic na een zege tegen G2 Esports. Op zondag liet Vitality zich bijna verrassen tegen EXCEL, in een duel dat nipt eindigde in het voordeel van de bijen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na drie (lange) weken zonder competitie stonden de fans te popelen om de ploegen te zien die zich hadden gekwalificeerd voor de slotfase van de Spring Split 2022. Deze vrijdag begon de eerste ronde van de playoffs. Een reeks van drie wedstrijden die duurde tot zondagavond.

Het waren Rogue and Misfits die afgelopen vrijdag om 18u als eerste aan de play-offs begonnen. Rogue, dat eerste eindigde in het klassement van het reguliere seizoen, begon terecht aan de wedstrijd als de favoriet en won de eerste twee games snel achter elkaar. Ondanks een uitstekend optreden van midlaner Vetheo was Misfits niet in staat die inspanning te verlengen. De spelers van Rogue waren de logische winnaars, gezien hun prestaties in de vorige split.

© Riot Games (Michal Konkol)

Daarna was het tijd voor een clash met een legendarische status in het Europese League of Legends-circuit. Fnatic en G2 Esports stonden deze zaterdag tegenover elkaar in een clasico waar de fans reikhalzend naar uitkeken. Tegen alle verwachtingen in was de wedstrijd minder close dan wat de twee teams in eerdere wedstrijden lieten zien. Fnatic won in vier games (3-1) en stuurde de Belg Targamas en zijn teamgenoten naar de loser bracket.

De wedstrijd tussen EXCEL en Team Vitality was misschien wel de spannendste van het weekend. De laatste twee ploegen die zich plaatsten voor de play-offs ontmoetten elkaar zondag in een wedstrijd waarvan de verliezer naar huis zou gaan. En er werden fouten gemaakt tijdens de hele match, waardoor een vijfde wedstrijd nodig was om de strijd tussen de twee rosters te beslissen. De bijen van Team Vitality behaalden uiteindelijk de eindoverwinning en voorkwamen daarmee ternauwernood een teleurstellende uitschakeling voor een team van dit kaliber.

© Riot Games

Volgend weekend begint met een clash tussen Fnatic en Rogue. De twee meest dominante teams van het reguliere seizoen zullen het tegen elkaar opnemen, met een plaats in de grote finale van de Spring Split 2022 als inzet. In de loser bracket ontmoeten superteams G2 Esports en Team Vitality elkaar, in een beslissend duel dat slechts één team zal overleven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top