Gantoise wil zijn derde plaats verstevigen tegen Daring

Hockey |

Gantoise hervatte zijn opmars vorige week na twee wedstrijden zonder overwinning. Zondag tegen Daring Hockey hebben ze de kans om hun plaats in de top vier te verstevigen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De 19e speeldag van de ION Hockey League heeft ervoor gezorgd dat het puntenverschil in de top van het klassement nog wat kleiner is geworden. Dat belooft spanning met nog drie speeldagen te gaan in het reguliere seizoen van de mannenhockeycompetitie.

Gantoise, derde in de stand, heeft zondag in een spannende wedstrijd met 3-1 gewonnen van Orée. De Oost-Vlaamse ploeg zette de wedstrijd in amper vijf minuten tijd op zijn kop met drie doelpunten kort na elkaar en controleerde daarna tot het einde de partij.

Deze overwinning was een goede zaak voor Gent, dat al verloren had van Braxgata en Léopold (tegen die laatste met een weliswaar overdreven score). Voordien had Gantoise een mooie reeks van acht wedstrijden zonder één nederlaag neergezet, waardoor zij naar de derde plaats waren opgeklommen. 

Felle strijd voor top 4

Hoewel Gantoise slechts vier punten achterstand heeft op Léopold, dat vorige week op een 4-4-gelijkspel bleef steken in Beerschot, is hun kwalificatie voor de halve finales verre van verzekerd. Leuven, Herakles, Dragons en vooral Braxgata, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld, zijn slechts een paar punten verwijderd van de top vier terwijl er nog negen punten bij elkaar kunnen worden gespeeld. Tegen het als tiende geplaatste Daring zullen ze hun uiterste best moeten doen als ze in de eindsprint naar de de kwalificatie voor de halve finales in de strijd om de landstitel geen steek willen laten vallen.

De Molenbeekse club, die vier van de vijf wedstrijden heeft verloren, zal er alles aan willen doen om de gevaarlijke play-offpositie zo snel mogelijk te verlaten. Ze zullen zich kunnen optrekken aan het feit dat ze in november in Gent (1-2) een einde maakten aan een reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning.

Volg de ION Men's League op de voet dankzij Proximus. Aanstaande zondag, 3 april, kan je de wedstrijd tussen Gantoise en Daring bekijken vanaf 12u20 op de zender Pickx+ Sports 1beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top