'De Container Cup' is terug met 30 nieuwe atleten en 8 BV's

Films | 30 topsporters en 8 bekende Vlamingen staan klaar voor een slopende fysieke uitdaging in het derde seizoen van ‘De Container Cup’ op Play4. Het nieuwe seizoen wordt vanavond afgetrapt met wielrenners Florian Vermeersch en Mauri Vansevenant. En uiteraard zijn Pedro en Wesley ook weer van de partij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Recordhouders in ‘De Container Cup’ zijn nog steeds roeier Ward Lemmelijn en loopster Paulien Couckuyt, maar dertig nieuwe atleten uit verschillende sporttakken staan te popelen voor een kans om hun record te verpulveren. Enkele van de grote namen van het seizoen bij de vrouwen zijn wereldkampioene vijfkamp Noor Vidts, bronzen olympische medaillewinnaar shorttrack Hanne Desmet en ex-wereldkampioenes veldrijden Lucinda Brand en Sanne Cant. Bij de mannen beslechten onder anderen judoka Toma Nikiforov, triatleet Jelle Geens, ultraloper Karel Sabbe en roeier Ruben Claeys het pleit.

‘De Container Cup’ geeft door atleten uit verschillende sporttakken tegen elkaar te laten strijden in zeven disciplines (Lopen, monkey bars, golfen, roeien, schieten, bankdrukken en fietsen) de kans om uit te maken welke sporttak de meest complete atleet voortbrengt. Maar we krijgen dit jaar ook enkele onderlinge duels, bijvoorbeeld tussen motocross en BMX (Jago Geerts vs. Mathijs Verhoeven), boksen en judo (Victor Scheltraete vs. Toma Nikiforov), duatlon en triatlon (Seppe Odeyn vs. Jelle Geens) en roeien en kajakken (Ruben Claeys vs. Artuur Peters).

De BV's

Prestaties van topatleten vergelijken is één ding, maar om te begrijpen hoe sterk hun prestaties echt zijn, moet je ze ook vergelijken met gewone stervelingen. Daarom nodigt ‘De Container Cup’ elk jaar ook enkele BV’s uit om het tegen elkaar op te nemen in dezelfde disciplines als de topsporters. Dit jaar krijgen we een eerste BV-competitie in de vorm van comedian Kamal Kharmach tegen presentator en acteur Dominique Van Malder. Daarna is het aan twee tv-persoonlijkheden: Tanja Dexters en Julie Vermeire.

Een week later is het aan twee atletische acteurs in jongerenprogramma’s: de nieuwe Mega Toby Tuur Roels en Wilko in ‘Nachtwacht’, Giovanni Kemper. Dan krijgen we een nieuwe battle of the politicians met minister van Jeugd Benjamin Dalle en minister van Sport Ben Weyts. Afsluiten doen we met een strijd tussen de twee commentatoren Wesley en Pedro, al ziet het ernaar uit dat ze afgevaardigden zullen sturen.

Bekijk ‘De Container Cup’ van maandag tot donderdag om 20u op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top