Fraser (Deinze) kwalificeert zich met Canada voor het WK in Qatar

Challenger Pro League | De kans is bijzonder groot dat we straks (minstens) een 1B-speler in actie gaan zien op het WK in Qatar. Canada kon zich zondagavond namelijk voor het eerst in 36 jaar nog eens kwalificeren voor een wereldkampioenschap voetbal en Deinzemiddenvelder Liam Fraser stond bij het beslissende fluitsignaal mee tussen de lijnen bij de Canadezen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Canada verloor eerder vorige week nog van het Costa Rica van Lommelaar Alonso Martinez (1-0), maar tegen Jamaica was het dan toch prijs voor the Canucks. Met een klinkende 4-0 zege beukten de Canadezen de deuren naar het WK open.

Cyle Larin (ex-Zulte Waregem) en Tajon Buchanan (Club Brugge) scoorden elk een doelpunt in de historische match, maar ook Liam Fraser (SK Deinze) kreeg speelgelegenheid. De 24-jarige middenvelder mocht 20 minuten voor affluiten invallen en beleefde zo de kwalificatie mee vanop de eerste rij.

Fraser was er zo goed als altijd bij tijdens de kwalificaties voor het WK, maar moest zich meestal wel tevreden stellen met een rol als invaller. De kans lijkt dan ook bijzonder groot dat de middenvelder straks in de definitieve selectie voor het WK zal zitten.

Volgt Martinez?

Ook Costa Rica (met Alonso Martinez van Lommel) is nog niet uitgeschakeld voor het WK. Zij pakten een broodnodige zes op zes tegen Canada en El Salvador en zijn zo al minstens zeker van de barrageplek (4e in de ranking). In die barrages komen ze dan uit tegen een intercontinentale tegenstander (uit Zuid-Amerika, Oceanië of Azië) moeten strijden voor één van de laatste WK-tickets.

Ook Manfred Ugalde (dit jaar uitgeleend van Lommel aan FC Twente) behoort soms tot de selectie van Costa Rica.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top