Oscars 2022 - Jessica Chastain wint Oscar voor rol als extravagante evangelist Tammy Faye

Films | De Amerikaanse actrice Jessica Chastain heeft de Oscar voor beste actrice gewonnen voor haar rol als de extravagante evangelist Tammy Faye in de dramafilm "The Eyes of Tammy Faye". Tijdens de 94ste Academy Awards in het Dolby Theatre in Hollywood heeft ze het beeldje in ontvangst genomen.

Door Belga

Deel dit nieuws

In haar speech vroeg de 45-jarige actrice aandacht voor de problematiek van zelfdoding in de Verenigde Staten, die verschillende families en leden van de LGBTQI+-community getroffen heeft. "In tijden als deze denk ik aan Tammy en ben ik geïnspireerd door haar radicale daden van liefde", zei Chastain. "Ik ben geïnspireerd door haar mededogen. Ik zie het als een leidend principe dat ons voorwaarts leidt. Het verbindt ons allemaal in het verlangen dat we geaccepteerd willen worden voor wie we zijn, van wie we houden en dat we een leven willen leiden zonder angst voor geweld of terreur." Ze stak al wie zich hopeloos en eenzaam voelt, een hart onder de riem.

Chastain maakte haar filmdebuut in "Jolene" (2008), maar het duurde nog drie jaar voor ze zou doorbreken met rollen in "The Tree of Life" en "The Help" (2011). Die laatste rol leverde haar een Oscarnominatie voor beste vrouwelijke bijrol op. In 2013 werd Chastain genomineerd voor een Oscar in de categorie beste actrice voor haar rol in "Zero Dark Thirty". Met "The Eyes of Tammy Faye" verzilverde Chastain voor het eerst een Oscarnominatie. De rol leverde haar ook een Screen Actors Guild Award op.

Naast Chastain werden ook Olivia Colman ("The Lost Daughter"), Penélope Cruz ("Parallel Mothers"), Nicole Kidman ("Being The Ricardos") en Kristen Stewart ("Spencer") genomineerd in de categorie beste actrice.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top