Hoe Dani Alves bijna een speler werd van Real Madrid

La Liga | FC Barcelona verraste vriend en vijand toen het in november 2021 aankondigde dat Dani Alves vanaf januari 2022 weer voor de club zou gaan spelen. De 38-jarige Braziliaanse rechtsachter neemt het met de Catalanen zondagavond om 21u op tegen zijn ex-ploeg Sevilla. De carrière van Alves had ook helemaal anders kunnen verlopen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sevilla haalde Dani Alves in januari 2003 voor amper 550.000 euro weg bij het Braziliaanse Bahia. In Sevilla groeide hij uit tot een smaakmaker en FC Barcelona kocht hem daar in 2008 voor maar liefst 35 miljoen euro weg. Bij Barcelona kende hij zijn beste periode uit zijn carrière. Hij won er in de acht jaar dat hij er speelde zes landstitels, drie keer de Champions League, vijf keer de Spaanse beker, vijf keer de Spaanse Supercup, drie keer de Europese Supercup en drie keer het WK voor clubs.

Bijna rond met Real

Toch had de carrière van de aanvallend ingestelde rechtsachter er helemaal anders kunnen uitzien. Een jaar voor hij naar FC Barcelona verkaste, klopte Real Madrid immers aan. Alves zag een transfer naar Chelsea in het water vallen en Real Madrid leek toen een uitgelezen kans. Hij was bijzonder lovend over de Madrilenen en zag een transfer zitten. Real Madrid en Sevilla voerden onderhandelingen en alles leek in kannen en kruiken te gaan komen, maar het was Pep Guardiola die uiteindelijk doorduwde om hem naar Barcelona te halen.

"Ik heb nooit verzwegen dat ik bijna een speler was van Real Madrid. Maar gelukkig werd het uiteindelijk FC Barcelona", zei Alves enkele jaren geleden. Zijn verhaal bij FC Barcelona werd dus een zeer groot succes en het Barça van zijn eerste periode is misschien wel de beste ploeg die Barcelona ooit heeft gehad.

Messi

In 2016 besliste Alves dat het genoeg was geweest en hij verliet de club transfervrij. Hij speelde nadien een jaar voor Juventus, twee jaar voor PSG en twee seizoenen voor het Braziliaanse Sao Paulo. Alves keerde enkele maanden geleden terug naar Barcelona. Xavi Hernandez liet hem tot dusver aantreden in zes competitiewedstrijden, twee bekerwedstrijden en de Spaanse supercup. De kans is groot dat de rechtsachter ook volgend seizoen nog de kleuren van de Catalaanse club zal verdedigen. Voor Alves zal Barcelona de laatste club uit zijn carrière zijn en hij is zeer blij dat hij terug is.

Hij gaf onlangs aan dat hij Lionel Messi helemaal begreep. "Leo zei altijd tegen me, waar zou je liever zijn dan hier in Barcelona? Ik heb op veel plekken gewoond, dus ik kan het weten. Er is geen betere plek dan hier. Iedereen die hier vertrekt heeft er vroeg of laat spijt van. Iedereen. Sommigen zeggen van niet omdat ze niet graag hun ongelijk toegeven, maar iedereen die vertrekt heeft er spijt van. Omdat ze nergens beter af zijn dan hier", vertelde Alves bij ESPN.

Het programma van speeldag 30 in La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 2 april
Zondag 3 april
Volg het beste uit La Liga, waaronder de topper van zondag 21u00 tussen FC Barcelona en FC Sevilla op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top