Opnames aan de gang van nieuwe Vlaamse horrorfilm ‘FOMO’

Films | De opnames van de nieuwe Vlaamse horrorfilm 'FOMO' zijn vorige week gestart. De Streamz Original, naar een verhaal van Ilse Schooneknaep en Maximiliaan Verheyen, draait rond een groep influencers die deelnemen aan een gloednieuw realityprogramma met als hoofdprijs een wereldreis. De opnames lopen nog tot eind april en vinden plaats in Antwerpen en omgeving.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een groep van tien influencers neemt deel aan een gloednieuw realityprogramma met als hoofdprijs een wereldreis. Het spel, dat zich diep in het bos afspeelt, lijkt echter niet zo onschuldig als gedacht. Er gebeuren tal van bizarre situaties, waardoor de groep zich vragen begint te stellen over de opzet van het programma. Wanneer er plots een gemaskerde moordenaar opduikt, verandert het spel in een overlevingsstrijd en ontpopt er zich een kat-en-muisspel tussen de influencers en de moordenaar.

In de regiestoel zit Leander Hanssen Jr. De cast bestaat deels uit echte influencers zoals Steffie Mercie (614.000 volgers op TikTok), Jamie-Lee Six (234.000 volgers op TikTok) en Hariette Sylva (184.000 volgers op TikTok), aangevuld met (jeugd)acteurs zoals Sarah-Lynn Clerckx ('Familie'), die tevens influencer is, Stefan Perceval ('Torpedo', 'Undercover'), Nora Dari ('wtFOCK', Ghost Tropic'), Joffrey Anane (ook danser, choreograaf en jurylid in 'Dancing With The Stars') en Kes Bakker ('Niet Schieten').

'Fear Of Missing Out'

De horrorfilm voor jongvolwassenen is een productie van uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts. “We gaan hierbij de moeilijke thema’s niet uit de weg, maar doen dat met de nodige humor en genrekeuzes”, klinkt het. “Het eerste fictieproject ‘FOMO’ brengt de gevaren van sociale media en mentaal welzijn bij jongeren onder de aandacht.”

De titel 'FOMO' is een acroniem van Fear Of Missing Out: de angst om een leuke gebeurtenis of beleving te missen. Die angst kan vooral opspelen bij het scrollen door sociale media, waar je vrienden en vriendinnen hun prettigste ervaringen delen. Maar is het allemaal wel zo rooskleurig als iedereen doet uitschijnen?

'FOMO' wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution en zal vanaf 29 juni 2022 exclusief te zien zijn in de bioscoop en dit najaar op Streamz.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top