Zero to Hero: hoe de castleden van ‘That 70s Show’ plotsklaps sterren werden

Series | Er zijn zo van die series waarvan de onbekende castleden stuk voor stuk uitgeggroeid zijn tot gigantische sterren in Hollywood. Proximus Pickx blikt in deze reeks terug op die series en de ongelooflijke weg die de acteurs aflegden. Deze maand hebben we het over ‘That 70s Show’, waarin een pak grote namen voor het eerst op de set stonden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

That 70s Show’ is voor iedereen die de reeks als tiener zag nog steeds pure nostalgie. Als kijker hang je met de jonge personages wat mee in de kelder, je voelt je een deel van hun vriendengroep terwijl ze zich doorheen het schoolleven, de liefde en de plezieren des levens een weg banen. Die vriendengroep bestond uit onervaren acteurs die dankzij de show wereldberoemd zijn geworden. Een bloemlezing.

Mila Kunis

Deze actrice met Oekraïense roots had voor ze een hoofdrol kreeg in ‘That 70s Show’ alleen nog maar piepkleine rolletjes gespeeld in series als ‘7th Heaven’ en ‘Days of Our Lives’. Niet verwonderlijk als je weet dat ze amper 14 jaar oud was toen ze auditie deed voor ‘That 70s Show’. Tegen de productie zei ze dat ze binnenkort achtien werd, zonder daarbij te zeggen hoe binnenkort dat was. Haar lef leverde op en ze kreeg de rol van Jackie Burkart, een rol die ze acht seizoenen zou vertolken.

En dat die rol deuren opende, kan je wel zeggen. Na de serie sprak ze de stem in van Meg in ‘Family Guy’, blikte ze films in als ‘Get Over It’, ‘American Psycho II’ en ‘Forgetting Sarah Marshall’ naast grote namen als Kirsten Dunst, William Shatner en Kirsten Bell. Ze wist een impressionante carrière bij elkaar te acteren, maar dat was niet het enige voordeel dat Kunis haalde uit de serie. Ze leerde er ook haar man en de vader van haar kinderen kennen: Ashton Kutcher.

Ashton Kutcher

Voor hem begon het allemaal in een modellenbureau. Hij poseerde voor Calvin Klein en GAP, waardoor hij de sprong waagde en naar Los Angeles verhuisde. Hij deed auditie voor ‘That 70s Show’, waar de makers in hem de ideale Michael Kelso zagen, een knappe, maar idiote verschijning. Na de serie haalde hij eerst heel gelijkaardige rollen binnen, wat hem bij het jongere publiek erg populair maakte. Hij acteerde in komedies als ‘Just Married’ en ‘My Boss’s Daughter’ waarin hij nooit bang was om zich van zijn minst intelligente kant te tonen.

Naast rollen in komedies (we noemen ook ‘What Happens in Vegas’ met Cameron Diaz, Valentine’s Day' met Julia Roberts en het vervolg, ‘Friends with Benefits’…) kreeg hij ook een reputatie als presentator van MTV’s ‘Punk’d’. Met de hoofdrol van Steve Jobs in de biopic ‘Jobs’ probeerde hij het wat ernstiger aan te pakken. En zoals we bij Mila Kunis al vermeldden, ging ook het privéleven van Kutcher erop vooruit dankzij ‘That 70s Show’.

Topher Grace

Topher Grace werd aangesproken door Bonnie Turner, de bedenkster van ‘That 70s Show’, nadat hij in een van haar theaterstukken speelde. Ze vertrouwde hem de rol van Eric Forman toe, de slungelige en cynische jongeman rond wie de serie grotendeels draait. Hij speelde de rol 7 seizoenen lang, terwijl hij zijn filmstudies afwerkte. Nadien was hij te zien in films als ‘Traffic’ met Michael Douglas, ‘Ocean’s Eleven’ en ‘Mona Lisa Smile’ met Julia Roberts. Fans van superheldenfilms konden hem aan het werk zien als Venom in de blockbuster ‘Spider-Man 3’. Zijn oeuvre staat eveneens vol minder opvallende bijrollen, zoals in ‘Predator’ en in ‘Interstellar’ van Christopher Nolan. Die laatste film leverde hem een kleine revival op met rollen in ‘War Machine’, BlacKkKlansman’ en ‘Under the Silver Lake’.

Laura Prepon

Ook deze actrice stond voor het eerst op de set voor ‘That 70s Show’. Daarvoor had ze wel al wat modellenwerk gedaan en acteerde ze in het theater. In de serie geeft ze gestalte aan Donna Pinciotti, een jonge vrouw die best volwassen is voor haar leeftijd. Ze is het buurmeisje van de familie Forman en de geliefde van Eric. In de loop van de serie werd ze meermaals genomineerd op de Teen Choice Awards. Jammer genoeg had ze het na afloop van de serie iets moeilijker om helemaal door te breken. Ze kreeg enkele bijrollen zoals in ‘How I Met Your Mother', waarin haar gehate personage een knipperlichtrelatie heeft met Ted. Haar grote terugkeer op het kleine scherm verwezenlijkte ze met ‘Orange is the New Black’. Daarin speelt ze Alex Vause, een gevangene die Piper niet loslaat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top