Eerst Wales en het WK in Qatar en pas dan Real Madrid voor Gareth Bale

Voetbal |

Gareth Bale bewees met zijn twee doelpunten tegen Oostenrijk in de halve finale van de Europese play-offs voor het WK 2022 in Qatar dat hij nog lang niet klaar is met spelen voor Wales, ook al vinden sommigen bij Real Madrid dat niet leuk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een fenomenale vrije trap en een onhoudbaar schot: Gareth Bale heeft donderdagavond met zijn magische linkervoet Wales in zijn eentje geplaatst voor de finale van de Europese play-offs tegen het Oostenrijk van zijn ploeggenoot David Alaba. Wales treft in de finale de winnaar van Schotland-Oekraïne, een wedstrijd die is uitgesteld als gevolg van de Russische inval. In afwachting zal de Real Madrid-spits volgende week dinsdag in een oefenwedstrijd tegen Tsjechië nog een laatste keer stoom afblazen voordat hij haast zeker opnieuw op de bank belandt bij zijn club in de Spaanse hoofdstad.

Een eerste wereldbeker?

Gareth Bale is door de Spaanse media bekritiseerd om zijn nonchalance bij Los Blancos, maar telkens als hij voor Wales speelt komt hij weer tot leven. De Draken kunnen namelijk rekenen op hun aanvoerder, die een onberispelijke staat van dienst heeft in het truitje van zijn land. "Ik heb een paar mooie momenten gehad met het nationale team. En deze ervaring moet nu door deze nieuwe groep worden gebruikt. Ik denk nergens aan, behalve aan het nationale team. Ik geef niet om mijn clubsituatie, mijn toekomst of wat mensen zeggen. Het doel is om de Welshe mensen een WK te zien beleven!", vertelde hij aan The Guardian voordat hij aan de play-offs begon.

Het is voor het eerst sinds 1958, toen Wales bij hun enige WK-deelname de kwartfinales bereikte, dat Gareth Bale en zijn teamgenoten één stap verwijderd zijn van een nieuwe WK-deelname. De rechtsbuiten zou op die manier wel eens van een gewicht verlost kunnen kunnen worden - Bale is op het einde van het seizoen eindcontract bij Madrid – als hij de fase van het definitieve einde van zijn carrière aangaat. En wat als de viervoudig Champions League-winnaar dan eens net tegen Spanje zou moeten spelen?

Volg de Europese play-offs voor het WK 2022 in Qatar op Eleven Sportsbeschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top