Haalt Gajser zijn vierde overwinning op rij?

Auto-moto | Dit weekend zullen alle ogen in het motorcrosscircuit op Tim Gasjer gericht zijn. De Sloveense crosser van Honda kan immers zijn vierde overwinning op rij behalen in het MXGP-kampioenschap. Om die horde te nemen zal hij het opnieuw moeten opnemen tegen zijn eeuwige rivaal Maxime Renaux. Die blijft in het kielzog van Gajser en wacht zijn kans af.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Tim Gajser (Honda) behaalde twee weken geleden, tijdens de Grand Prix van Argentinië, voor de derde keer op rij de eindzege in het MXGP-kampioenschap. In de eerste reeks, ook wel heat genoemd, finishte hij als tweede. De tweede heat won hij met sprekend gemak. Ook in het Verenigd Koninkrijk en Lombardije reed Gajser alle concurrentie naar huis. De Fransman Maxime Renaux bleef toen als enige crosser in zijn kielzog.

Dat zien we ook terug in het MXGP-klassement waarin Tim Gajser op de eerste plaats staat met 141 punten, tegenover de 124 punten van Renaux. Op plaats 5 prijkt Jeremy Van Horebeek als eerste Belg in de rangschikking. Kenners zijn benieuwd of Maxime Renaux voor de volgende wedstrijd in Portugal extra geprikkeld aan de start zal verschijnen. De Fransman heeft immers talent zat om Gajser het vuur aan de schenen te leggen.

De live-programmatie op zondag 3 april:

  • MX2 Race 1 (vanaf 14u)
  • MXGP Race 1 (vanaf 15u)
  • MX2 Race 2 (vanaf 17u)
  • MXGP Race 2 (vanaf 18u)

Volg de twee reeksen van de MXGP van Portugal nu zondag op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top