Otávio, de onverwachte held van Portugal

WK 2022 |

Portugal staat op één wedstrijd van kwalificatie voor het WK in Qatar later dit jaar. In de halve finales van de barrages versloegen Ronaldo en ploegmaats Turkije. Met dank aan Otávio, een onverwachte matchwinnaar voor de Portugezen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een doelpunt en een assist. Het minste wat je kan zeggen is dat Otávio Edmilson Da Silva Monteiro -kortweg Otávio- dinsdagavond een droom beleefde in de halve finale van de barrages voor het WK in Qatar. In wat slechts zijn derde cap was voor de Portugese nationale ploeg toonde de speler van Porto zich de beslissende factor in een felbevochten 3-1 zege tegen Turkije.

Van Brazilië naar het Estádio Dragão

Dat de offensieve middenvelder op zijn 27ste nog maar aan dat beperkte aantal interlands zit, heeft veel te maken met zijn verleden in een ander land: Brazilië. Want lange tijd flaneerde Otávio in het befaamde geel-groene shirt van de Seleçaõ. Hij werd geboren in João Pessoa, hoofdstad van de staat Paraíba, en kwam bij de U20 en U23 uit voor de Braziliaanse selecties. Maar nadat hij in 2014 de oversteek maakte naar Europa veranderden gaandeweg de plannen.

Ondanks zijn 230 wedstrijden voor Porto moest Otávio wachten tot 4 september 2021 alvorens hij zijn opwachting kon maken in de Portugese nationale ploeg. Slechts enkele maanden voordien had hij zijn nieuw paspoort bekomen. En alsof het lot ermee gemoeid was, maakte hij meteen een doelpunt bij zijn debuut tegen… Qatar.

Goed voorteken?

Misschien een teken van voorspoed voor Portugal, dat op dit moment nog in volle strijd zit voor de laatste WK-tickets. Want de eerste wedstrijd met inzet, afgelopen dinsdag tegen Turkije, werd gespeeld in het Estádio Dragão van Porto. Een thuismatch voor Otávio dus, die opnieuw uitpakte met een knalprestatie en zo zelfs ‘grote baas’ Cristiano in de schaduw speelde.

Tegen Noord-Macedonië, dat verrassend Italië uitschakelde in hun halve finale van deze barrages, zal het Dragão andermaal het decor zijn voor die belangrijke laatste stap richting WK in Qatar. Het zou voor Portugal de achtste deelname zijn aan een wereldbeker. En wie weet komt Portugal daar wel Brazilië tegen… het doet Otávio ongetwijfeld dromen.

Volg de Europese WK-barrages, waaronder de finale Portugal – Noord-Macedonië van dinsdag 29 maart om 20u45, op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top