De Beierse reus wil Villareal doen kelderen

UEFA Champions League | Het klapstuk van de Champions League nadert met rasse schreden. Voor we weten wie bij de laatste vier mee mag strijden, moeten de overblijvende ploegen eerst de kwartfinales zien te overleven.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Welke ploegen zullen de halve finales van de UEFA Champions League mogen spelen dit seizoen? We durven er nog geen voorspellingen over maken, maar Bayern München zal ons woensdag in elk geval een antwoord proberen te bieden. De Beierse ploeg is topfavoriet in de kwartfinale tegen Villareal. De Duitsers functioneren wederom als een goed geoliede motor en hopen daarmee een maatje te groot te zijn voor de Spaanse winnaars van de Europa League.

Opent Lewandowski de score?

Bayern zet volop in op hun goaltjesdief Robert Lewandowski. De 33-jare Pool verkeert tijdens deze Champions League in een uitstekende vorm. Hij miste nog maar 24 speelminuten sinds de start van het kampioenenbal en wist vooral 12 doelpunten te scoren in 8 wedstrijden. Dat gemiddelde van 1,5 doelpunten per wedstrijd heeft hij deels te danken aan de terugwedstrijd in de achtste finale tegen FC Salzburg. Die avond vond hij drie keer de weg naar de Oostenrijkse netten, waarmee hij ruimschoots bijdroeg aan de overdonderende overwinning (7-1).

De achtste finales waren net een waarschuwing voor de volgende tegenstanders van Bayern: “We zijn er klaar voor”. Woensdag staat Villareal op het menu. De bookmakers geven de Duitsers al het voordeel. Het lijkt erop dat Bayern het ticket voor de halve finale meteen veilig zal willen stellen, zodat hen voor eigen publiek in de terugwedstrijd nog slechts een demonstratiematch rest.

Real Madrid op bezoek bij de titelhouder

Na het huzarenstukje van Karim Benzema in de achtste finale en de uitschakeling van Paris Saint-Germain, staat Real Madrid nu te boek als een van de grote kanshebbers voor de eindoverwinning. De Merengues hebben vertrouwen getankt op het Europese toneel en dat zou Chelsea zorgen moeten baren. Of ze de afranseling door Barça in het kampioenschap echter snel van zich af zullen kunnen schudden, kunnen we nog niet voorspellen.

De toekomst van Chelsea is dan weer nog steeds troebel met de sancties die op de club doorwegen. De schaduw van Roman Abramovitch hangt nog steeds over Stamford Bridge. De sancties mogen dan verlicht zijn, toch hebben ze een impact op het moraal van de spelers. Enkelen van hen overwegen om de club te verlaten na dit seizoen, maar als ze goed presteren in de Champions League veranderen ze misschien nog van gedacht. Zullen ze hun kopzorgen kunnen achterlaten en uitblinken?

Het programma van de heenwedstrijden van de kwartfinales:

Dinsdag 5 april

Woensdag 6 april

Volg de kwartfinales van de Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Volg de hoogtepunten van elke wedstrijd tegelijk met commentaar van je favoriete presentatoren en analisten in de UEFA Champions League Multi Live.

Geef jouw voorspelling van de wedstrijden door op Pickx Prono!

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top