Zo verging het de winnaars van 'The Voice Kids'

Films | Vandaag start op VTM het zesde seizoen van ‘The Voice Kids’, de versie van de populaire zangwedstrijd voor kinderen tussen acht en vijftien jaar oud. Bij de vorige edities konden we al heel wat jong talent ontdekken, maar waar staan zij momenteel met hun zangcarrières? Proximus Pickx blikt terug op enkele van de vorige winnaars.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Mentissa Aziza

De eerste editie van ‘The Voice Kids’ in Vlaanderen dateert van 2014. Toen ging de 15-jarige Mentissa Aziza met de hoofdprijs naar huis. Als finalist van coach Natalia haalde ze het van Fiona Verbrugghe en Jens Broes met een zinderende versie van ‘I’ve Got the Music in Me’. Aziza stak in 2019 de noordergrens over om deel te nemen aan ‘The Voice of Holland’. Daar schopte ze het tot in de knock-outs. En vorig jaar liet ze opnieuw spectaculair van zich horen.

In 2021 werd de intussen 22-jarige uit Denderleeuw namelijk benaderd door de makers van ‘The Voice’ in Frankrijk met de vraag of ze nog een wilde deelnemen. Haar deelname was een schot in de roos en ze stootte door tot in de finale. Ze werd getipt als de topfavoriet, maar greep uiteindelijk toch net naast de eindwinst. Maar dat we met een groot zangtalent te maken hebben, staat buiten kijf.

Jens Dolleslagers

Jens Dolleslagers deed ook mee aan die eerste editie van ‘The Voice Kids’, maar schopte het toen niet tot de tweede ronde. Een jaar later schreef hij zich opnieuw in. En dat hij in dat jaar gegroeid was als zanger, zien we duidelijk in de resultaten. De toen 14-jarige zanger won begin 2016 het tweede seizoen van ‘The Voice Kids’.

Jens stond sindsdien op verschillende podia en studeerde verder in het kunstsecundair om zijn podiumkunsten nog meer bij te schaven. Vijf jaar na zijn winst bracht hij zijn eerste eigen single uit, getiteld ‘Just a Guy’. “Ik heb echt alles zelf gedaan. Ik heb lang gezocht naar mijn eigen stijl en ondertussen denk ik die gevonden te hebben”, zei hij. Afgelopen zomer kwam er nog de tweede single ‘I Feel My Heart Dancing’ bij.

Jade De Rijcke

In 2018 kwam de toen 14-jarige zangeres Jade De Rijcke als winnares uit de bus. Al van bij haar auditie stond haar overwinning in de sterren geschreven: al bij de eerste tonen van haar versie van Dua Lipas ‘Homesick’ werd er afgedrukt. Haar stem overtuigde meteen en aan haar eerder onzekere podiumpresence kon ze in de loop van de wedstrijd uitgebreid werken. De resultaten spraken voor zich, na haar opvoering van Pinks rebelse ‘F*ckin’ Perfect’ werd ze tot de beste zangeres van dat jaar verkozen.

Nadien was haar carrière gelanceerd. Ze tekende in 2019 een platencontract bij het grote label Universal en bracht in maart van dat jaar haar eerste single ‘Straw House’ uit. Nadien volgden de nummers ‘Your Type’, ‘Lately’ en meest recent ‘When I Cry’. Het is nog uitkijken naar een eerste album.

Emma Bale

Een van de grootste carrières die mede door ‘The Voice Kids’ is gelanceerd, is die van iemand die niet eens in de finale raakte. In 2014 koos Regi ervoor om Emma Balemans niet mee te nemen na de Sing-off. Ze bleef echter niet bij de pakken zitten en nam een cover op van het mooie ‘All I Want’ van Kodaline, waarmee ze als 15-jarige hoge toppen scheerde in de Ultratop.

En de rest is geschiedenis, want acht jaar later kennen we haar allemaal als Emma Bale, de zangeres van hits als ‘Worth It’ en ‘Mind Games’ die vorig jaar haar met applaus onthaalde debuutalbum ‘RETROSPECT’ uitbracht. Zo zie je maar dat een vroege tegenslag niet het einde van een carrière hoeft te betekenen.

Bekijk ‘The Voice Kids’ vanaf 25 maart elke vrijdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top