Walker Scobell maakt zich klaar om een jonge Ryan Reynolds te spelen in 'The Adam Project'

Films | 'The Adam Project' is een origineel en vooral ontroerend familieavontuur. Het hoofdpersonage reist door de tijd en krijgt daardoor de kans om zichzelf als kind te ontmoeten. De rol van die laatste is weggelegd voor de jonge Walker Scobell.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In deze nieuwe sci-fi film van 'Stranger Things'-producent Shawn Levy, speelt Ryan Reynolds ('Deadpool', 'Red Notice') een tijdreizende piloot. Hij bezoekt zijn jongere zelf, de getalenteerde jonge Walker Scobell, om samen met hem en zijn dan nog levende vader de wereld te redden. Die vader wordt dan weer gespeeld door Mark Ruffalo ('Spotlight', 'The Avengers').

Andere rollen zijn voor Catherine Keener ('Get Out', 'Being John Malkovich'), Zoe Saldana ('Avatar', 'Guardians of the Galaxy') en Jennifer Garner ('Yes Day', 'Juno'). Het feit dat Garner de set opnieuw deelt met Mark Ruffalo betekent trouwens dat we een echte '13 going on 30'-reünie krijgen!

Het script voor 'The Adam Project' circuleert al sinds 2012 onder producenten. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Tom Cruise de hoofdrol voor zijn rekening zou nemen, maar toen het project in 2020 door Netflix werd opgepikt, werd Ryan Reynolds aangekondigd als de nieuwe ster.Bepaalde diepgang

De makers hebben, mede dankzij het grote budget, dus niet bespaard op even grote namen. Maar de glansrol in de film is weggelegd voor nieuw talent: Walker Scobell. Hij krijgt de kans om de jonge Ryan Reynolds te spelen, en dat naast Ryan Reynolds zelf. Iets wat nog niet vaak gezien is in de cinema. 

Volgens Reynolds voelde Scobell zich meteen thuis op de set. Hij kon zelfs makkelijk meegaan in geïmproviseerde scènes en toonde zich als een echte professional, vertelde de acteur aan de website Collider. "In het echte leven is Walker een jongen die een beetje in zijn eigen hoofd leeft... Ik zeg niet dat dat makkelijk is, maar ik weet dat het hem een bepaalde diepgang geeft die je niet bij veel 12-jarigen vindt. Hij heeft het echt heel goed gedaan."

Een 'Deadpool'-obsessie

Het avontuur startte voor Scobell allemaal tijdens een toneelkamp. Daar werd hij opgepikt door een manager die hem vervolgens aanmoedigde om deel te nemen aan de castings voor de rol. Het leek wel het lot, want stiekem was de jonge acteur grote fan van zijn tegenspeler. Hij heeft namelijk een obsessie voor de 'Deadpool'-films, waarin Ryan Reynolds de superheld speelt. Het tweetal moet vaak lachen om de situatie. "Hij kent ze woord voor woord. Letterlijk, ik maak geen grapje. Hij kent zelfs de kleine details die andere mensen compleet zouden vergeten", legt Reynolds uit. Misschien is 'Deadpool' kijken het magische recept voor een succesvolle casting? 

Ontdek ‘The Adam Project’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top