'The Eyes of Tammy Faye': de klim en val van de beroemdste televisie-evangelisten in de VOD-catalogus

Films |

In de VOd-catalogus van Proximus vind je vanaf vandaag de titel ‘The Eyes of Tammy Faye’. Een film over de snelle weg naar de top van een religieus televisiekoppel, maar even goed hun diepe val achteraf.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Eyes of Tammy Faye’ mag dan wel fictie lijken, maar eigenlijk is de film gebaseerd op het ware leven van twee televisiesterren uit de jaren 70: Tammy Faye Bakker en haar echtgenoot Jim Bakker. In het jaar 2000 werd al eens een documentaire over het duo gemaakt en dat is ook waar regisseur Michael Showalter zijn inspiratie haalde voor de film die sinds gisteren op Disney+ te zien is.

De film neemt je mee in het leven van Tammy en Jim, twee erg gelovige universiteitsstudenten die verliefd worden en besluiten hun studies te stoppen om rond te trekken. Het koppel rijdt door de Verenigde Staten om te prediken en christelijke gemeenschappen te inspireren, waarbij Jim preekt en Tammy zingt en met poppen speelt voor kinderen. In 1964 trekt hun gepredik de aandacht van Pat Robertsons Christian Broadcasting Network (CBN), waardoor ze plotsklaps beroemd worden met hun eigen populaire kindershow ‘Jim en Tammy’.

Jim Bakker en Tammy Faye behoorden tot de beroemdste televisie-evangelisten van Amerika, met een luxeleventje met meerdere huizen, dure auto's en ‘meer geld dan God’. Tot hun imperium ineenstortte door seksuele en financiële schandalen.

Oscar voor Beste Actrice

‘The Eyes of Tammy Faye’ ging in wereldpremière op het Toronto International Film Festival in september 2021, en werd uitgebracht op 17 september 2021, door Searchlight Pictures. In de hoofdrollen zien we Jessica Chastain (‘Interstellar’) en Andrew Garfield (‘The Amazing Spider-Man’). Chastain voor haar rol in de film een SAG Award, een Oscar en Critics Choice Award voor Beste Actrice en kreeg ze nominaties voor de Academy Award en de Golden Globe Award. De film kreeg ook een nominatie voor de Academy Award voor Beste Make-up en Hairstyling, en won een BAFTA en Oscar voor dezelfde categorie.

‘The Eyes of Tammy Faye’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top