Proximus ePro League: Antwerp en Beerschot nek aan nek

Nieuws | De onstuitbare opmars van KAA Gent, de nek-aan-nekrace tussen Antwerpen en Beerschot, de misstap van Zulte Waregem… De dertiende dag van het reguliere seizoen van de Proximus ePro League zat vol verrassingen. Bij deze een terugblik op een emotionele middag.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De dertiende speeldag van de Proximus ePro League werd woensdagnamiddag gespeeld onder een blakende zon. De dag begon met de clash tussen Zak Bentato (RSCA) en Alexander Zimet (Royal Antwerp FC), die zeker een paar punten moest pakken om zijn hoop op een play-off ticket in leven te houden. Missie geslaagd voor de Antwerpse club, met een nipte 2-1 overwinning.

KAA Gent zette zijn opmars in de ranglijst voort. Het was tegen Beerschot, ongerust over een mogelijke exit van de top 8, dat Gent het veld op kwam. De wedstrijd eindigde op 3-2 in het voordeel van Gent, waardoor Emino Mercy opschuift naar de tweede plaats in het klassement, ex æquo met het Zulte Waregem van Renzo.

Middenmoot nog steeds onzeker

Renzo verraste ons met zijn optreden tegen het KAS Eupen van Uliks Polloshka. De speler legde de bal tweemaal in zijn eigen doel, waardoor hij met een 4-0 nederlaag een grote kans verspeelde om in de buurt van Gilles Bernard (KRC Genk) te blijven. Genk, nog steeds aan de top van de ranglijst, won eenvoudig van STVV en sloot de wedstrijd af met een score van 2-0.

KV Mechelen deed het goed tegen Didista’s Sporting Charleroi, in de meest competitieve wedstrijd van de dag. Miran scoorde drie doelpunten, slechts één meer dan zijn tegenstander. Een resultaat dat goed is voor zijn zelfvertrouwen, ondanks het feit dat de play-offs nu onmogelijk te bereiken zijn. KV Oostende speelde vervolgens gelijk tegen Club Brugge.

Het KV Kortrijk van Manse Bogaerts, dat vorige week de mist inging met zicht op de kwalificatieplaatsen, had deze week een overwinning nodig om wat ademruimte te krijgen. Helaas speelden Cercle Brugge en Kortrijk gelijk. Een resultaat waardoor Manse één plaats zakt in het klassement.

Er zijn nu nog maar drie speeldagen te gaan, en evenveel mogelijkheden voor de spelers om punten te scoren in het algemeen klassement. De komende weken zullen dus van vitaal belang zijn voor het midden van het klassement, dat spannender is dan ooit. Tot volgende week woensdag om 13u, voor het vervolg van de competitie!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top