Nieuwe gezichten in de draaistoelen van 'The Voice Kids'

Films | Komende vrijdag start het zesde seizoen van de zangwedstrijd ‘The Voice Kids’ en dat betekent niet alleen een nieuwe lading zangtalent, maar ook vers bloed bij de hosts en coaches.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Net zoals bij de volwassenen, moeten de jonge hoopvolle zangers en zangeressen in ‘The Voice Kids’ eerst de coaches zien te overtuigen zonder dat die hen kunnen zien. Met hun stem en hun stem alleen moeten ze de kritische jury overtuigen om af te drukken en hun stoel om te draaien als ze door willen stoten naar de liveshows en in de voetsporen willen treden van vorige winnares Gala Aliaj. Maar wie zijn die juryleden dit jaar?

De coaches

Laura Tesoro keert terug naar de draaistoelen als vertrouwde coach. Zij is er sinds het derde seizoen bij, maar kon voorlopig nog niet winnen. Misschien komt daar dit jaar wel verandering in. Ook de dames van K3 zitten al enkele seizoenen op de draaistoelen, maar voor één van hen wordt het toch een vuurdoop. Kersvers lid Julia maakt namelijk haar debuut als coach. Voor haar zit de deelname aan een zangwedstrijd waarschijnlijk nog vooraan in het geheugen, dus ze weet als geen ander onder welke druk de kandidaten staan. Misschien kan ze hen wel technieken aanleren om de stress te verminderen.

Voor de twee overige juryleden is de rol als coach helemaal nieuw. Metejoor is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de populairste Nederlandstalige zangers van ons land dankzij hits als ‘1 op een miljoen’ en ‘Rendez-vous’. Hij is genomineerd voor liefst vier MIA’s op de aankomende muziekprijzen. Zijn carrière begon overigens achter de schermen van ‘The Voice’, want toen hij er was voor de auditie van zijn zus, leerde hij producer Hans Francken kennen, met wie hij vanaf dan in zee ging. En de rest is geschiedenis. Nu mag hij de volgende generatie zangers inspireren.

Ook de volgende nieuwkomer in de jury maakte voor het eerst naam dankzij ‘The Voice’, maar dan bij onze noorderburen. Duncan Laurence behaalde de halve finale in 2014. Ook hij weet dus maar al te goed hoe stresserend een deelname kan zijn. In 2019 werd Laurence, die toen nog relatief onbekend was in Nederland, afgevaardigd als kandidaat voor het Eurovisiesongfestival met ‘Arcade’. Daar maakte hij erg veel indruk, zozeer zelfs dat hij de wedstrijd won, voor de Italiaanse en Russische inzendingen. Sindsdien ging het alleen nog maar in stijgende lijn voor de Nederlandse zanger, die intussen ook over de grens van een pak bekendheid mag genieten. Samen met het publiek beslissen de coaches welke jonge nachtegaal er vandoor gaat met een studiebeurs ter waarde van maar liefst 10.000 euro.

De presentatoren

Ook bij het presentatorsduo is er een wissel doorgevoerd. Vaste waarde blijft nog steeds An Lemmens, maar dit jaar wordt ze niet meer bijgestaan door Sieg De Doncker zoals de afgelopen twee seizoenen, maar wel door Maksim Stojanac. De jonge zanger, danser en acteur werd dankzij zijn rol als Vince in de hyperpopulaire jeugdreeks ‘#LikeMe’ in één klap beroemd. Voor de jonge kijkers - en deelnemers - is hij dus zeker een bekend gezicht. Intussen was hij ook te zien in het eerste seizoen van de telenovelle ‘Lisa’ als Milan, de ex-vriend van Elke.

Bekijk het zesde seizoen van ‘The Voice Kids’ vanaf vrijdag 25 maart om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top