Roeselare en Menen openen de Champions Final Four in Euromillions Volley League

Sport | Ben je klaar voor de Champions play-offs in de Euromillions Volley League? Daarin nemen Roeselare, Maaseik, Menen en Aalst het de komende weken tegen elkaar op in de hoop een ticket te bemachtigen voor de grote finale van het kampioenschap. Aanstaande zaterdag omstreeks 20u ontvangt Roeselare Menen voor de eerste wedstrijd in de Champions Final Four!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een week geleden viel de reguliere competitie in een beslissende plooi. Aalst bemachtigde het laatste ticket voor de halve finales van de play-offs in de Euromillions Volley League. De ploeg klopte Leuven in een prachtige kwartfinale vol spanning en sensatie. Aalst, dat vorige maand nipt de beker uit handen liet glippen tegen Gent, sluit zich zo aan bij Roeselare, Maaseik en Menen, die zich eerder al kwalificeerden. 

De eerste wedstrijd in de Final Four wordt gespeeld tussen Roeselare en Menen. De titelverdediger is zoals elk jaar de grote favoriet voor de eindzege, net als aartsrivaal Maaseik. Roeselare eindigde als eerste in de reguliere competitie en had tien dagen geleden weinig werk met rode lantaarn Waremme (3-0, 3-0). De regerende kampioen gaat ook dit jaar voluit voor de titel en wil de eerste wedstrijd dan ook meteen winnen. 

Zal Menen opnieuw voor de verrassing zorgen?

Toch zal Roeselare moeten opletten, want de ploeg zal zich ongetwijfeld herinneren dat Menen geen gemakkelijke tegenstander is. In november zorgde de ploeg nog voor een verrassing door Roeselare een eerste nederlaaag van het seizoen aan te smeren in de kwartfinales van de Beker van België. 

Twee maanden later, toen in de reguliere competitie en in eigen huis, deed Menen dat kunstje opnieuw. Vooral het duo Simon Plaskie (25 ptn) en Lou Kindt (21 ptn) was in die wedstrijd bijzonder gevaarlijk en voor hen zal Roeselare dus waakzaam moeten zijn. Tijdens de voorrondes schakelde Menen, derde in de reguliere competitie, Achel uit in de ‘Best of three’-ronde. Kan de ploeg van trainer Frank Depestele, vorig jaar verkozen tot beste coach, Roeselare opnieuw bedreigen?

De wedstrijdkalender van de Champions Final Four:

  • LEG 1 - Knack Roeselare - Decospan VT Menen (zaterdag 26/03 om 20u) 
  • LEG 2 - Decospan VT Menen - VC Greenyard Maaseik (zaterdag 02/04 om 20u)
  • LEG 3 - Lindemans Aalst - Decospan VT Menen (zaterdag 09/04 om 20u)
  • LEG 4 - Knack Roeselare - VC Greenyard Maaseik (vrijdag 15/04 om 20u)
  • LEG 5 - VC Greenyard Maaseik - Decospan VT Menen (woensdag 20/04 om 20u)
  • LEG 6 - Lindemans Aalst - VC Greenyard Maaseik (zaterdag 23/04 om 20u)

Aansluitend wordt de Play-Off Final gespeeld tussen 30 april en 14 mei.

Volg het beste uit de Champions Final Four waaronder nu zaterdag 26 maart vanaf 19u55 de clash tussen Knack Roeselare en Decospan VT Menen op Pickx Live of Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

(Nog) geen Pickx Sports-abonnee ? Dan kan je de wedstrijd ook volgen op Pickx Live (zender 11).

Bekijk alle sportwedstrijden thuis of onderweg met de Proximus Pickx-app of op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top