Jericho Sims maakt steeds meer indruk bij New York Knicks

Sport | Met een twaalfde plaats in de Eastern Conference hebben de Knicks hun kansen op een geslaagd seizoen al laten schieten. Voor de volgende ontmoeting zet Tom Thibodeau al vol in op de toekomst door vertrouwen te geven aan de jonge garde, niet in het minst aan Jericho Sims.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RJ Barrett, Mitchell Robinson, Immanuel Quickley, Obi Toppin… Aan jonge talenten hebben ze in New York geen tekort. Sinds de All-Star Break maakt nog een nieuw wonderkind het mooie weer bij de Knicks: Jericho Sims. De rookie krijgt de laatste wedstrijden steeds meer kansen op het parket en vooral coach Tom Thibodeau lijkt zijn talenten wel te kunnen smaken. Vannacht zou hij tegen de Hawks nog eens Madison Square Garden voor zich kunnen winnen.

De grote trom

Jericho Sims was in 2021 de 58ste keuze bij de draft na zijn universitaire opleiding in Texas. Enorm veel werd dus niet van hem verwacht, maar hij toonde wel dat hij uitzonderlijke kwaliteiten in huis heeft. Met zijn 2,08 meter lengte past de speler uit Minneapolis perfect in de rol van center. Zowel in de verdediging als in de aanval weet hij zijn lichaamsbouw in zijn voordeel te gebruiken, al moeten we zeggen dat er in de aanval nog wat ruimte voor verbetering is voor de 23-jarige Sims.

In de eerste vier maanden mocht Sims amper van de bank komen, maar zodra hij toch kansen kreeg, greep hij die met beide handen. Op verplaatsing naar de Nets halfweg maart gooide hij bijvoorbeeld in het bijzonder hoge ogen, want met tien stuks noteerde hij meer rebounds dan eender welke andere speler die wedstrijd. Ook in de daaropvolgende wedstrijden tegen Portland, Washington of Utah zakte hij niet onder de 6 rebounds. Tom Thibodeau omschrijft hem terecht als “een harde werker die dagelijks verbetert”. Tegen de Trail Blazers mocht hij dan weer 24 minuten op het veld staan.

De ideale vervanger van Robinson?

Al in zijn eerste seizoen in de NBA toonde Jericho Sims dat hij in de komende jaren wel eens de vaste center zou kunnen worden van de Knicks. Mogelijk zal hij zelfs al in het seizoen 2022-2023 die rol moeten opnemen. Het is namelijk nog niet zeker of free agent Mitchell Robinson volgend jaar zal blijven. Te vroeg zijn taken overnemen zou wel eens een vergiftigd geschenk kunnen zijn voor Sims. Het zou raadzaam zijn dat New York dan een ervaren center aanwerft zoals Andre Drummond om de jonge speler zo nog wat ruimte te geven om te groeien vooraleer hij helemaal voor de leeuwen geworpen wordt.

In elk geval lijkt Jericho Sims nu al een nieuwe vaste waarde voor zijn ploeg te worden. Zijn medespelers zijn alvast onder de indruk. “Hij is een uitzonderlijke atleet met een sterke fysiek. Hij is echt sterk, maar hij beweegt ook met snelheid”, volgens RJ Barrett. “Hij is stevig, het is moeilijk om hem te passeren. Hij heeft de capaciteit om een speler achterna te zitten en dan terug te keren naar voren om ons extra bescherming te geven in cirkel”, voegt trainer Tom Thibodeau toe. Er lijkt zowel voor Sims als voor de Knicks een mooie toekomst in het verschiet te zitten.

Het programma van de NBA op Eleven Sports:

Woensdag 23 maart:

  • New York Knicks – Atlanta Hawks (00u30 op Eleven 2)

Zaterdag 26 maart:

  • Miami Heat – New York Knicks (1u00 op Eleven 2)
  • New Orleans Pelicans – San Antonio Spurs (22u00 op Eleven 2)

Zondag 27 maart:

  • Detroit Pistons – New York Knicks (21u30 op Eleven 2)

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top