Rampenfilm tot geheugenverliesdrama: dit zijn de filmreleases van deze week

Films | Een thriller, een apocalyptische rampenfilm en een ingetogen drama op een Schots eiland: er valt deze week weer heel wat nieuws te ontdekken in de cinemazalen. Net als elke week licht Proximus Pickx enkele cinemareleases uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ambulance

Will Sharp en zijn adoptiebroer Danny bevinden zich in een achtervolging aan hoge snelheid met een ambulance, waarin ze een gewonde politieagent in leven proberen te houden. Hoe zijn ze daar beland? Het begon allemaal met een tragedie. De vrouw van Will is ziek en het koppel heeft veel geld nodig om haar medische kosten te betalen, geld dat ze niet hebben. Will roept de hulp in van Danny, die wel wil helpen, maar ook niet zomaar. Hij stelt voor om samen de grootste bankroof uit de geschiedenis van Los Angeles te plegen. De mannen willen met 32 miljoen dollar aan de haal gaan, maar dan draait alles uit op een fiasco. Ze slagen erin om te vluchten met een ambulance en een paar gijzelaars, maar hoe lang kunnen ze uit de klauwen van de wet blijven? Een nieuwe thriller van regisseur Michael Bay (‘Armageddon’, ‘Transformers’) met hoofdrollen voor Jake Gyllenhaal, Eliza Gonzalez en Yahya Abdul-Mateen II.

Moonfall

Moonfall’ is een visueel indrukwekkende sciencefictionfilm van “koning van de rampenfilm” Roland Emmerich die voor een budget van maar liefst 140 miljoen dollar gemaakt is. Daarmee is de prent een van de duurste films ooit die zonder grote studio geproduceerd werd. Het verhaal zit al in de naam verscholen: de maan draait steeds dichter rond de aarde, waardoor tsunami’s, veranderende zwaartekracht en atmosferische problemen de kop opsteken. Een buitenaardse “swarm” lijkt verantwoordelijk te zijn en het is aan een ploeg astronauten om de wereld te redden. Die ploeg bestaat uit Halle Berry (‘Monster’s Ball’, ‘Catwoman’), Patrick Wilson (‘The Conjuring’, ‘Fargo’) en John Bradley (‘Game of Thrones’). De cast wordt verder aangevuld met Michael Peña, Charlie Plummer en Donald Sutherland.

Nobody Has To Know

Nobody Has To Know’ is de nieuwste film van onze landgenoten acteur/regisseur Bouli Lanners en regisseur Tim Mielants. Het verhaal speelt zich af op een eiland in Schotland, waar we Phil (Lanners) ontmoeten. Op een dag stort hij ineen door een beroerte. Wanneer hij weer bij zinnen komt, herinnert hij zich niets meer van het afgelopen jaar. Millie, die samen met hem in de Presbyteriaanse gemeenschap op het eiland woonde, maakt hem wijs dat ze een geheime relatie hadden voor zijn beroerte. Millie wordt vertolkt door Michelle Fairlay, die eerder al schitterde in ‘Game of Thrones’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top