ESL Benelux: einde van de rit voor Join The Force en Belgian Koalas

Esports | Join The Force en Belgian Koalas zijn er maandagavond niet in geslaagd om LowLandLions en KVM Esports te kloppen in de eerste eliminatiewedstrijden van de ESL Benelux Proximus Championship Spring Split. Ze zullen daardoor niet deelnemen aan de laatste wedstrijden van de groepsfase.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ons regionale ESL-circuit op CS:GO is vol aan de gang. Deze week was het de beurt aan de eerste eliminatiewedstrijden. Na een eerste nederlaag hadden de betrokken ploegen geen ruimte voor fouten, in de strijd voor de kwalificatie voor de play-offs.

De avond begon met de confrontatie tussen LowLandLions en Join The Force. Terwijl ze tijdens hun laatste optreden enkele zwakke punten hadden getoond, leken de LowLandLions in een veel betere vorm te verkeren. De eerste map werd beslist in overtime, nadat ze vijf match points verspeelden. Ondanks een geweldige prestatie van Mogooza met zijn AWP, stortte JTF in de laatste overtime in, waardoor LowLandLions het eerste punt van de BO3 kon scoren.

De tweede map voorspelde niet veel goeds voor Join The Force. Vertigo, de pick van LowLandLions, werd beslecht in amper 24 rondes. JTF bleek niet in staat zich te herpakken en verloor met 16-8, waardoor de Lions doorstoten naar de laatste wedstrijd van hun groep.

Daarna was het de beurt aan de Belgian Koalas om de arena te betreden, en te proberen KVM Esports uit te schakelen. Helaas slaagde het team niet in deze opdracht. Het Mechelse roster, samengesteld uit bekende oud-spelers uit de regio, won zonder veel moeite (16-9) op Inferno, de eerste map van het duel.

Mirage eindigde met precies dezelfde score voor KVM, en dus liggen de Belgian Koalas definitief uit de race. Een welverdiende score voor het Mechelse team, dat zijn goede vorm opnieuw te pakken heeft.

De teams zullen hun inspanningen volgende week moeten voortzetten. De volgende wedstrijden zijn van het allergrootste belang, aangezien de winnende teams rechtstreeks naar de eindronde tegen eClub Brugge en Project Eversio mogen, die zich al hebben gekwalificeerd. Je kan deze wedstrijden volgende maandag om 18u volgen op Proximus Esports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top