Blijft Standard Femina in het kielzog van de leider?

Lotto Super League | De dames van Standard Femina maken zich op voor een belangrijk weekend. Komende zondag reizen ze af naar West-Vlaanderen om het daar op te nemen tegen Club YLA. Als ze de Brugse dames over de knie leggen, kan Standard Femina wel eens de winnaar van de vierde speeldag in de play-offs worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard Femina begon aan de play-offs aan met een overtuigende overwinning tegen Anderlecht dankzij een doelpunt van Sanne Schoenmakers (1-0). Daarna volgde een uitschuiver tegen Racing Genk (3-0) waardoor de Luikse voetbalsters momenteel op een derde plaats staan in de Scooore Super League-rangschikking met 21 punten.

De eerstvolgende concurrent, OH Leuven, staat op de derde plaats met 25 punten en op kop prijken de dames van Anderlecht met 29 punten. Als de Luikse dames in het kielzog van Anderlecht en Leuven willen blijven, winnen ze maar beter hun eerstvolgende partij tegen Club YLA.

Bij Club YLA verlopen de play-offs niet zoals verhoopt. De Brugse dames namen een valse start in de play-offs door met zware 0-6-cijfers te verliezen van OH Leuven, en tegen Racing Genk kwam het team van coach Franky Van Der Elst niet verder dan een gelijkspel (0-0). Hierdoor staat Club YLA momenteel vijfde in de rangschikking en dit met vier partijen die ze op rij hebben verloren.

Een nieuwe nederlaag zou het vertrouwen bij YLA Brugge naar een absoluut dieptepunt herleiden en dat wil de Brugse spelerskern absoluut vermijden. Er moet immers nog wedstrijden tegen Anderlecht en Leuven gespeeld worden. Gelukkig kan Club YLA terugblikken op een goede eerste seizoenshelft waarin ze Standard Femina thuis versloegen (4-1) en uit op een gelijkspel hielden (2-2).

OH Leuven tegen Racing Genk

Om 18u nemen de Leuvense vrouwen het op tegen hun Genkse concullega’s. Als OH Leuven erin slaagt om Racing Genk te verslaan, komen ze op amper een punt van leider Anderlecht te staan, die dit weekend niet aan de bak komt. Een ding is zeker: dit weekend wordt één van de spannendste tweedaagsen van het seizoen.

Volg het Scooore Super League-duel tussen Club YLA en Standard Fémina deze zondag, 27 maart, vanaf 13u55 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top