Virton maakt zich op voor 1e Nationale; maar lonkt naar problemen bij Moeskroen

D1B Pro League | Met nog drie matchen voor de boeg heeft RE Virton een achterstand van negen punten op het nummer voorlaatst Lommel SK. De Luxemburgers beseffen dat 'operatie redding' mislukt is en bereiden een terugkeer naar eerste Nationale voor.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Of dat dan zal met of zonder de exentrieke eigenaar Flavio Becca zal zijn, zal nog moeten blijken. Maar clubbeheerder Patrice Waltzing stelt via La Meuse wel de fans gerust dat er volgend seizoen een competitieve ploeg tussen de lijnen zal staan.

"Momenteel liggen er verschillende scenario's op tafel voor 1B of voor eerste Nationale, maar bij elk scenario zal Virton over een sterk team beschikken", vertelt hij. "Als we zakken willen we een team dat meteen weer voor promotie kan spelen."

Toch hoopt Waltzing nog op een verlengd verblijf bij de profs. "Op 13 april deelt de licentiecommissie de proflicenties uit en wij hebben alvast een positief advies gekregen. Ik hoor hier en daar dat er toch andere teams zijn die het wat moeilijker hebben, wat dus nog wel zou kunnen betekenen dat we ons extra-sportief kunnen redden."

Moeskroen

Daarbij kijken ze in Luxemburg vooral richting Henegouwen; waar Moeskroen (naar jaarlijkse traditie) wel eens in de problemen zou kunnen komen. "Die club heeft het nu toch al jaren moeilijk. Daarnaast heeft de licentiemanager ons gezegd dat het vanaf dit jaar moelijker zal zijn om een licentie in tweede zit te krijgen."

Bij Moeskroen zitten ze inmiddels nog steeds te klooien met de spelerslonen. Eigenaar én tegelijk persona non grata Gérard Lopez liet opnieuw (te) lang op zich wachten en betaalde deze week pas de spelerslonen van februari. Het was al de vierde keer dit seizoen dat de betalingen te lang op zich lieten wachten... en dat zorgt ongetwijfeld toch wel voor wat rode vlaggen bij de licentiecommissie.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top