ESLOL: KRC Genk Esports is Belgisch kampioen

League of Legends | KRC Genk Esports werd zondag gekroond tot League of Legends-kampioen van de Benelux, na de Spring Split Grand Final. De Limburgers versloegen mCon met 3-1 en zullen over een paar weken samen met de Nederlanders onze regio vertegenwoordigen op de European Spring Masters.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is een primeur in de geschiedenis van de Genkse club. Na het debuut op League of Legends in de 2021 Belgian League, heeft KRC Genk Esports zojuist zijn eerste titel op de MOBA van Riot Games binnengehaald. In hun eerste seizoen slaagden de mannen van Genk er niet in de halve finales van de summer play-offs en de Country Finals te bereiken. Dit is dan ook een knappe prestatie van de ploeg, enkele maanden na een mercato die eindelijk zijn vruchten afwerpt.

Hoewel KRC in de play-offs de sterkste ploeg bleek te zijn, bewees de club vooral in het reguliere seizoen zijn waarde. Gedurende de zeven weken van competitie stond Genk vijf daarvan bovenaan de algemene ranglijst. Het team eindigde de round robin met een totaal van elf overwinningen en drie nederlagen.

Op naar de European Masters

Een zeer sterk mCon kwam tegenover hen te staan. Na de zege tegen Genk in de eerste ronde van de play-offs, was de Nederlandse ploeg vol vertrouwen over zijn kansen op de overwinning. Uiteindelijk had Genk slechts vier ronden nodig om de titel in de wacht te slepen. Dankzij een originele backdoor van Robba kon de ploeg de vierde ronde van de partij winnen.

Ondanks een kleine misstap, toen Genk na de nederlaag in ronde 1 naar de loser bracket zakte, is de club nu voor het eerst in zijn bestaan Belgisch kampioen. "Ik denk dat je wel kunt zeggen dat we ons allemaal heel goed voelen na deze overwinning. Vandaag hebben we de trofee opgehaald bij het Meta-hoofdkwartier en de jongens waren erg blij om elkaar te zien." zei Dylan "The Law" van Oord, een van de coaches van het team.

Dankzij zijn finaleplaats heeft KRC een ticket veroverd voor de play-ins van de European Masters in het voorjaar, samen met mCon. Ze zullen de komende weken moeten presteren, want het spelniveau in de andere ERL’s (nationale liga’s van League of Legends, nvdr) zal hoog liggen. "We houden momenteel een trainingskamp met de spelers om hen te helpen zich te verbeteren en voor te bereiden op de EU Masters. Ik denk dat het heel belangrijk is om proactiever te worden, zodat we de topploegen beter het hoofd kunnen bieden aan het begin van een match."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top