Yari Verschaeren moet zijn plaats bij de Rode Duivels verdienen

Rode Duivels | Yari Verschaeren wordt deze maand opgeroepen voor twee wedstrijden met de Rode Duivels. Van Roberto Martinez krijgt hij zo de kans om te laten zien dat hij zijn statuut als beloftespeler is ontgroeid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voetbalkenners met een goed geheugen weten dat Verschaeren op 11 oktober 2020 voor de laatste keer in actie schoot voor de Rode Duivels. Daarna volgden 17 lange maanden door de spreekwoordelijke woestijn... tot 26 maart 2022, de dag dat België het opneemt tegen Ierland. De twintigjarige Anderlecht-speler krijgt een mooie kans om te laten zien dat hij weer op niveau is en een rol kan spelen in onze nationale ploeg.

Na zijn laatste optreden was Verschaeren vooral actief bij de U21, een bewijs dat hij daar nuttiger werd geacht dan bij de Duivels. Maar voor een speler die al meer dan 100 wedstrijden speelde bij het eerste elftal van Anderlecht, is het tijd om echt zijn plaats te vinden bij de nationale ploeg. Zijn terugkeer bij de Mauves komt daarom op het juiste moment.

Moeilijke momenten

Sinds zijn laatste cap kan niet worden gezegd dat Yari Verschaeren een rustige voetbalparcours heeft gereden. Hij was meer dan 3 maanden afwezig vanwege een enkelblessure maar nam daarna de tijd om weer op niveau te komen. Zo scoorde hij drie keer en gaf hij een assist in de laatste vier wedstrijden van de klassieke fase. Daarna werd het wat ingewikkelder en leek het dat hij zijn zelfvertrouwen niet kon terugwinnen.

Het eerste deel van dit seizoen was ook problematisch. Hoewel hij veel speeltijd had opgebouwd, lieten zijn prestaties te wensen over. Zowel links, rechts, in de as gepositioneerd, of als tweede spits had Verschaeren alle moeite van de wereld om zijn plek in het Kompany-systeem te vinden. Hij wekte regelmatig de indruk een beetje verdwaald te lopen op het veld.

Terug in vorm

Maar Vincent Kompany bleef vertrouwen houden in zijn nieuwe nummer 10 en liet hem niet los, in de overtuiging dat zijn Ket weer op niveau zou komen... wat hij uiteindelijk ook deed. Noem het toeval of niet, maar het leek erop dat door zijn rugnummer te veranderen naar nummer 10, dat Verschaeren het geloof in zichzelf terug heeft gevonden.

Nu hij vooral terug actief is op de rechterflank en een goed duo lijkt te vormen met Murillo, zou dit Roberto Martinez op ideeën kunnen brengen voor zijn team. We kunnen ons voorstellen dat Verschaeren het gemakkelijk kan vinden met een Meunier, een Castagne of een Foket door de hele rechterflank te bespelen en zo de weg vrij te maken voor zijn ploegmaten. In dat geval zou hij een aanwinst kunnen zijn voor de huidige sterkhouders die Martinez in zijn team heeft.

Volg de wedstrijden van de Rode Duivels tegen Ierland en Burkina Faso op VTM, aanstaande zaterdag 26 maart om 18u en dinsdag 29 maart om 20u45, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top