Spanning ten top met duel tussen Léopold en Gent

Hockey | De 18de speeldag van de ION Hockey League staat in het teken van de topper tussen Gantoise en Léopold. De match vindt plaats op vrijdagavond om 20u30 en leider Léopold moet zich herpakken na twee nederlagen op rij.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Wat is er loos bij Léopold? Zij waren tot voor kort de autoritaire leider in de ION Hockey League, maar plots moesten ze twee verliespartijen incasseren. Dat was hen dit seizoen nog niet overkomen. De twee nederlagen werden geleden tegen Racing en de Waterloo Ducks. Er werd in het eerste deel van het seizoen nog met 5-1 en 6-1 gewonnen van deze twee teams.

Tijdens de twee laatste ontmoetingen ging het dus helemaal mis. Afgelopen zondag moest Léopold een nieuwe klap incasseren, want er werd met 0-3 verloren van Watducks. De bijna altijd scorende Tom Boon bleef voor het eerst sinds 7 november verstoken van een doelpunt.

Twijfels

Toch predikt Boon vooral rust. “Dit mag onze goede seizoensstart op geen enkele manier tenietdoen", reageerde hij in de Waalse krant Le Soir. “We staan nog steeds bovenaan in de ereklasse. Deze twee nederlagen tonen alleen maar aan dat het in deze competitie tot het laatste moment strijden is en dat we hard moeten blijven werken op training."

Toch zal er wat twijfel in de rangen van de ploeg sluipen. Met Gantoise treffen ze in hun volgende wedstrijd immers een ploeg in vorm aan. Zij verloren al acht wedstrijden op rij niet meer, waardoor ze naar de derde plaats in het klassement wisten te klimmen. Daar hebben ze hun achterstand op Léopold weten te verkleinen tot drie punten. Bovendien konden de Gentenaars in november al eens winnen van Léopold.

Volg de ION Men's League op de voet dankzij Proximus. Deze vrijdag 25 maart kan je de wedstrijd tussen Gantoise en Léopold bekijken vanaf 20u20 op de zender Pickx+ Sports 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top