De Leuven Bears willen zich herpakken na zware nederlaag in de BNXT Elite Gold

Basketbal | De Stella Artois Leuven Bears staan voor hun derde partij in de BNXT Elite Gold. Na de zware nederlaag tegen Zorg en Zekerheid Leiden willen de troepen van coach Eddy Casteels tegen Heroes Den Bosch weer aanknopen met de zege.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De BNXT League is de tweede fase ingegaan met wedstrijden tegen Nederlandse ploegen. De beste teams van de twee kampioenschappen strijden in de Elite Gold-groep waarin de Leuven Bears actief zijn. De Stella Artois Leuven Bears staan voor een zware uitdaging tegen het Nederlanse Heroes Den Bosch. De ploeg uit Leuven staat momenteel op een negende en voorlaatste plaats in de Elite Gold, terwijl de Nederlandse club vierde staat.

KeVaughn Allen

In de vorige partij moest Leuven Bears, dat eerder met 78-72 won van Feyenoord Rotterdam, het onderspit delven tegen Zorg en Zekerheid Leiden. De Nederlanders waren met 96-65 een maatje te groot. In het eerste kwart hielden de bezoekers nog goed stand (25-23), maar nadien was het verschil veel te groot. KeVaughn Allen was wel nog goed op dreef bij Leuven, want hij zorgde voor 17 punten. Er zal ook naar hem gekeken worden om tegen Heroes Den Bosch voor de zege te gaan.

Dat zal echter een zware opdracht worden, want zij waren in eigen huis vorige week nog te sterk voor Telenet Giants Antwerp. Den Bosch wist het laken naar zich toe te trekken door met 95-81 te winnen. De Leuven Bears zullen dus een hoog niveau moeten halen als zij in de Sportoase in Leuven met de overwinning aan de haal willen gaan.

Het BNXT League-programma op Pickx+ Sports 1:

Woensdag 23 maart

  • Leuven Bears - Heroes Den Bosch (vanaf 20u)
Volg het beste van de BNXT League via Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Het allerlaatste basketbalnieuws kan je volgen op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top