Selectienieuws 1B: puzzelwerk in de Kempen; Virton op volle kracht naar Molenbeek

Challenger Pro League | Het zwaartepunt van de 25e speeldag in de 1B Pro League ligt ongetwijfeld op zondag. Eerst speelt RWDM om zichzelf mogelijk terug in de titelrace te lanceren én om toch zeker de tweede plaats vast te houden terwijl opponent Virton eigenlijk moét winnen om zichzelf de degradatie af te wenden. Later op de avond krijgt Westerlo mogelijk een kans op de titel terwijl Lierse Kempenzonen mogelijk zelf nog moet spelen om het behoud te verzekeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het kan dus alle kanten op en iedereen zal voor de volle 100% gefocust moeten zijn om een gewenst resultaat uit de brand te slepen. Maar voor sommige jongens wordt het vooral een dagje nagelbijten in de tribune of in de zetel.

Zo moet RWDM haar toch alweer cruciale duel aanvangen zonder Aboubakar Keita. De middenvelder was de laatste weken ijzersterk bezig, maar zit dit weekend een gele schorsingsdag uit. Zijn logische vervanger lijkt Théo Gécé.

RE Virton komt alvast op volle sterkte naar Molenbeek. Op de langdurig geblesseerde Ruben Droehnle na is iedereen paraat. Allicht opteert coach Pablo Correa voor dezelfde elf die vorig weekend leider Westerlo een hak konden zetten.

KVC Westerlo zelf zal zondagavond weer kunnen rekenen op Maxim De Cuyper en Pietro Perdichizzi. Zij zijn weer paraat na hun rode schorsingen. Kyan Vaesen en Edisson Jordanov liggen dan weer in de lappenmand. Zij vervoegen de langdurig geblesseerde Tuur Dierckx in de tribune.

Lierse Kempenzonen kan voor de korte verplaatsing naar 't Kuipje dan weer niet rekenen op Jordi Liongola (geelgeschorst). Ook Pieter De Schrijver zal er niet bij zijn. De jonge verdediger blonk woensdag nog uit in zijn 'noodrol' als centrale verdediger, maar kampt nu met een blessure aan de enkelligamenten. Zijn plek wordt weer ingenomen door Kenneth Schuermans; die terugkeert uit schorsing. Achter de naam van Yvan Yagan staat nog een vraagteken. De spits traint sinds kort wel weer mee met de groep, maar het is nog niet zeker of hij voldoende al fit is.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top