'The Masked Singer' toont ware gelaat: Camille Dhont volgt Sandra Kim op

Films | Het doek is gevallen over 'The Masked Singer'. Na tien weken van spannende televisie is Camille Dhont als Miss Poes de grote winnares uit de bus gekomen. Loredana verzilverde een tweede plek als Ridder en Connor Rousseau zat in het pak van het Konijn.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nadat Klaasje Meijer als Schorpioen, Guga Baúl als IJskoning, Tine Embrechts als Flamme Fatale, Mathias Vergels als Papegaai, Aster Nzeyimana en Lize Feryn als Robots, Johnny Logan als Edelhert, Bart Cannaerts als Cycloop, Erik Van Looy als Radijsje en Yanina Wickmayer als Roosje werden ontmaskerd, waren er nog drie ‘Masked Singers’ overgebleven.

Rousseau als eerste ontmaskerd

De finale van ‘The Masked Singer’ moest hét hoogtepunt van dit tweede seizoen worden. In deze eindstrijd verliep het allemaal wat anders zoals we de afgelopen weken gewend waren. Het team speurders moest geen kandidaten meer vrijstellen of richting slachtbank leidden. Die taak was niet meer nodig. De zes speurders — Ruth Beeckmans, Julie Van den Steen, Karen Damen, Andy Peelman, Kevin Janssens en Jens Dendoncker — namen afwisselend plaats achter de desk, maar hadden niets meer in de pap te brokken.

In de finale zongen de drie overgebleven kandidaten elk twee nummers. Nadien besliste het publiek in de tv-studio en het digitale thuispubliek wie als eerste zijn masker moest afnemen. Dat was het Konijn en zoals velen hadden voorspeld was het Connor Rousseau (Vooruit) die onder het pak uitkwam. De twee échte finalisten zongen dan de finale face-off, die moest bepalen wie de winnaar werd en dus Sandra Kim zou opvolgen.

Als tussendoortje maakten de ‘Robots’ nog één keer hun opwachting als special guests. Uiteindelijk bleek Loredana de gouden Ridder te zijn en als winnares zette Camille Dhont als Miss Poes haar masker af.

Miss Poes gebaseerd op kat van Camille

De 20-jarige Camille genoot intens van 'The Masked Singer'. "Toen de kleedsters bij mij thuis kwamen liep mijn eigen kat hier rond. Normaal zou Miss Poes een gevlekte kat zijn, maar de vacht van Miss Poes is dus gebaseerd op mijn eigen huisdiertje. Als ik terugkijk op het hele parcours kan ik niets anders zeggen dan dat ik zo dankbaar ben dat ik dit heb mogen doen. Ik heb het met twee handen vastgegrepen en mijn grenzen heel erg verlegd. Ik denk dat ik in die vijf maanden meer ervaring heb opgedaan dan dat ik al had in mijn hele leven. Ik wil dit gewoon morgen terug opnieuw doen, wat een ervaring!”, blikte ze terug in Behind The Mask op VTM Go.

Voor gouden Ridder Loredana  zat er geen eindzege in, maar zij was ook zeer positief. "'The Masked Singer' is toch helemaal anders en iets dat ik voor altijd in mijn hart ga houden. Als ik zie wat ik hier heb mogen meemaken, dat heeft me nog meer opgefleurd. Ik besef dat muziek echt mijn leven is. Voor mij zal ik altijd Riddertje blijven", aldus Loredana.

Het slotwoord was voor de politicus. "Ik heb hier toch een paar weken over nagedacht. Je kan er ook met niemand over babbelen om af te toetsen. Ik dacht: ‘Ik lig er toch na 1 aflevering uit en dan heb ik dat ook eens meegemaakt, dus waarom niet? Dit is een once in a lifetime experience. Ik ben ook maar een jonge gast die graag eens nieuwe dingen probeert. Ik heb het geproefd en het heeft enorm gesmaakt."

Voor de fans is er alvast goed nieuws, want volgens Het Laatste Nieuws komt er wellicht een derde seizoen. Het is nog wachten op de officiële bevestiging van VTM, maar met wekelijks ruim 1,8 miljoen kijkers heeft Vlaanderen alvast genoten van deze bijzonder spannende wedstrijd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top