Filou Oostende speelt tegen Cluj Napoca zijn laatste troeven uit in de Champions League

Sport |

Door het forfait van Prometey (een gevolg van de oorlog in Oekraïne) en de klinkende zege tegen Málaga blijft Filou Oostende alsnog in de running voor een plek in de kwartfinales van de Champions League basketbal. Dan moet er dinsdag wel gewonnen worden van het Roemeense Cluj Napoca.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De belangrijke Europese wedstrijd tegen Napoca belooft vuurwerk. Enerzijds omdat de kustploeg in de eigen Versluys Dôme kan aantreden -waar ze altijd iets meer kunnen-, anderzijds omdat het nog een rekening heeft openstaan met de Roemeense landskampioen. Begin februari kreeg Oostende een zware en enigszins verrassende nederlaag aangesmeerd in Roemenië: eindstand 86-75.

Toch zal het ook nu weer, op deze laatste speeldag van de Round of 16, een felbevochten duel worden. Want wat Oostende is in België (of de nieuwe Nederlands-Belgische crossbordercompetitie BNXT League) is Cluj Napoca in Roemenië: quasi ongenaakbaar. Napoca staat autoritair aan de leiding in de Roemeense Divizia A, met 20 zeges uit 21 wedstrijden. Met het Amerikaanse trio Elijah Stewart, Brandon Brown en Dustin Hogue hebben ze heel wat offensief potentieel in huis, met de tot Roemeen genaturaliseerde en veelzijdige shooting guard Patrick Richard als bijkomende troef.

Randolph in bloedvorm

Gelukkig kan het huidige Oostende ook rekenen op zo’n Amerikaans powertrio. Levi Randolph speelt al een heel seizoen op hoog niveau en bevestigde zijn bloedvorm in de recente thuiszege tegen Málaga (86-68), waarin hij goed was voor 35 punten! Samen met zijn landgenoten Phil Booth en Demitrius Conger geeft hij Filou Oostende de nodige punch.

Vast staat dat de immer veeleisende Dario Gjergja zijn team héél scherp aan de opworp van deze Europese clash zal brengen. Na de verloren bekerfinale tegen Limburg United twee weekends geleden is de trotse Kroatische coach in zijn eer gekrenkt. Bovendien liggen de ambities van de kustploeg steeds meer op het Europese vlak, want in eigen land is hun dominantie al bijna vanzelfsprekend geworden. Als BCO dinsdagavond wint van Cluj ligt de weg open naar de kwartfinales van deze Champions League.

Defensieve burcht Tenerife

Sports 10 zendt nog een andere kraker uit van diezelfde speeldag: op woensdag 23 maart neemt Lenovo Tenerife het op tegen SIG Strasbourg. Een duel tussen de leider en het nummer twee in Groep L. Tenerife hoort bij het kransje titelfavorieten -in 2017 wonnen ze de Champions League al eens en in 2020 waren ze laureaat van de FIBA Intercontinental Cup- en zet die status kracht bij door voorlopig ongeslagen te blijven in deze Round of 16.

Vooral in defensie zijn de Spanjaarden Europese top. Benieuwd of Strasbourg daar een antwoord op vindt. Het zal nodig zijn willen de Fransen concurrenten Rytas Vilnius en Falco Szombathely afhouden in de race voor het tweede pouleticket richting kwartfinales.

Volg de wedstrijd Filou Oostende – Cluj Napoca dinsdag 22 maart vanaf 20u op Sports 10, beschikbaar in het tv-basisaanbod van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top