‘After Earth’ op VTM 3: hoe zou het nog zijn met Jaden Smith?

Films | Vanavond zendt VTM 3 ‘After Earth’ uit, de sciencefictionfilm van M. Night Shyamalan uit 2013 met Will Smith en diens zoon Jaden. Die laatste is na het wereldwijde succes van ‘The Karate Kid’ (2010) en ‘After Earth’ al een hele poos niet meer op het witte doek gespot. Waar was de rappende acteur de laatste jaren zoal mee bezig?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jaden Smith, 23 intussen, zag in 1998 het levenslicht in Malibu, Californië, als zoon van het acteurskoppel Jada Pinkett en Will Smith. Als kind verscheen hij al op het witte doek met zijn rol in ‘The Pursuit of Happyness’ (2007), een waargebeurd verhaal waarin Will Smith de rol van Chris Gardner vertolkt, een verkoper bij wie niets lijkt te lukken. Verlaten door zijn vrouw en alleen verantwoordelijk voor de opvoeding van zijn vijfjarige zoon (gespeeld door Jaden) vindt Chris maar geen stabiele baan en komen ze op straat te leven. Maar hoe groot de tegenslagen ook mogen zijn, Chris geeft niet op in zijn zoektocht naar een beter leven. Voor zijn rol kreeg Jaden Smith de prijs van beste doorbraakrol op de MTV Movie Awards in 2007.

Jaden heeft in interviews herhaaldelijk aangegeven dat hij verstoken is geweest van een ‘normale’ jeugd door de sterrenstatus van zijn ouders. Zijn voornaamste hobby in zijn jeugdjaren was skateboarden.

Zijn volgende filmrol was die van Jacob in de sciencefictionfilm ‘The Day the Earth Stood Still’ van regisseur Scott Derrickson uit 2008, een remake van de gelijknamige sci-fi-klassieker uit 1951, over een buitenaards wezen dat de drastische klimaatveranderingen op zijn planeet overleefde en naar de aarde afzakt om de aardbewoners te waarschuwen over de toestand van hun planeet.

Twee jaar later was Jaden te zien in zijn meest succesvolle filmrol tot nu toe. Hij verscheen naast Jackie Chan in ‘The Karate Kid’, een remake van de film uit 1984. Er was na het wereldwijde succes van de film sprake van een sequel, maar dat plan lijkt anno 2022 een stille dood gestorven. In mei 2013 verschenen vader en zoon Smith in ‘After Earth’.

Muziekcarrière en kledinglijn

In 2010 rapte Jaden Smith aan de zijde van Justin Bieber in de wereldhit ‘Never Say Never’. In 2012 bracht hij zijn eerste mixtape uit, ‘The Cool Cafe’. Twee jaar later verscheen de sequel ‘Cool Tape Vol. 2’, waarna hij een acteerpauze inlaste om zich op zijn muziekcarrière toe te leggen. Datzelfde jaar begon hij aan zijn debuutalbum te timmeren, ‘Syre’. De plaat verscheen uiteindelijk drie jaar later. Op zijn twintigste verjaardag dropte hij ‘Syre: The Electric Album’, een herwerking van zijn debuutalbum waarin gitaren de boventoon voeren, met invloeden van Jimi Hendrix en The Beatles. In 2019 loste Smith zijn tweede studioalbum, ‘Erys’. Op zijn derde studioalbum ‘Cool Tape Vol. 3’ uit 2020 prijkt de song ‘Falling for You’, een samenwerking met zijn maatje Justin Bieber.

Intussen had Smith zijn acteercarrière weer opgepikt met zijn rol in de Netflix-serie ‘The Get Down’ in 2017. Een jaar later verscheen hij in de skatefilm ‘Skate Kitchen’. Het kleinschalige tienerdrama liep in een beperkt aantal zalen.

Daarnaast maakt Jaden ook naam in de modewereld. Met zijn eigen kledinglijn MSFTSrep, een acroniem voor ‘Misfits Republic’, wil Jaden mensen inspireren om zichzelf te zijn. Hij gaat tegen gendernormen in en zorgt voor stijlvolle, kleurrijke en speciale stukken. In 2016 was hij de eerste man die een rok droeg in een Louis Vuitton-reclame. Hij wordt door velen gezien als een vernieuwer in de modewereld.

In 2019 uitten zijn ouders hun bezorgdheden over het eetpatroon van zoon Jaden, die overigens vegetariër is. Hij kreeg volgens hen niet voldoende proteïnen binnen. Jaden bekende dat hij destijds maar één à twee maaltijden per dag at.

Jaden Smith in het Marvel-universum?

Vorige maand circuleerde op sociale media plots het vreemde gerucht dat Jaden Smith overleden zou zijn, iets wat Smith zélf ontkrachtte. Een roddelblad had zijn fans eerder ongerust gemaakt met het bericht dat Jaden razendsnel vermagerde. Eind februari deelde Jaden dan weer selfies op zijn Instagrampagina waarop hij met zijn gespierde torso pronkt. Hij was toen op pad met de #JusticeTour van Justin Bieber.

In september 2020 verschenen de eerste geruchten over de relatie van Jaden met Instagrammodel en YouTuber Sab Zada. Op Valentijnsdag van dit jaar woonden de tortelduifjes een evenement bij in Disneyland.

Wat zijn filmcarrière betreft voedde Will Smith onlangs nog de speculaties dat Jaden in de running is voor een hoofdrol in het MCU. “Mijn zoon bereidt zich mentaal en fysiek voor op de vertolking van een personage dat geschiedenis zal schrijven in een bekende filmreeks”, aldus Smith. Eerder dit jaar deelde Jaden nog een foto van zichzelf met een Spider-Man-masker op… Wordt vervolgd?

Bekijk ‘After Earth’ vanavond om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top