Deze celebrities zetten zich in voor de Oekraïense zaak

Films |

De oorlog in Oekraïne is nu drie weken bezig, al meer dan drie miljoen burgers verlieten het land sinds de invasie van Rusland. Een schrijnende situatie die ook de grootste Hollywoodvedetten niet onberoerd laat, zo mag blijken uit dit lijstje van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mila Kunis en Ashton Kutcher

De knappe actrice Mila Kunis -echte naam Milena Markovna Kunis- zag het levenslicht in Oekraïne, maar op haar zevende verhuisde ze met haar gezin naar de VS. In 1991 beslisten de ouders van Mila immers dat er in de verbrokkelde Sovjet-Unie weinig perspectief was op een hoopvolle toekomst. Door haar afkomst is het nogal logisch dat de actrice die we kennen van onder andere ‘That 70’s Show’ bijzonder geraakt is door de gebeurtenissen in Oekraïne. Ze gebruikte al de woorden “verbijsterd” en “overweldigd” in verband met de oorlog in haar geboorteland.

Met de hulp van haar echtgenoot Ashton Kutcher lanceerde ze een campagne die 30 miljoen dollar moet opleveren als steun aan Flexport en AirBnB. Flexport is de voornaamste verdeler van hulpgoederen in Oekraïne en AirBnb verbindt er zich toe tijdelijke opvangplaatsen te voorzien voor de Oekraïense vluchtelingen. Het celebritykoppel zelf gaf al het goede voorbeeld door 3 miljoen dollar te schenken.

Blake Lively en Ryan Reynolds

Er is nog zo’n powerkoppel dat zich engageert om het Oekraïense volk te steunen. De acteurs Blake Lively en Ryan Reynolds. Eerst en vooral zijn ze heel actief op sociale media, die ze tegenwoordig voornamelijk aanwenden om hun volgers en fans te wijzen op de kwalijke gevolgen van de oorlog in het voormalige Sovjetland. Zo postten ze beiden een foto van een Oekraïens jongetje dat per trein de gruwel probeert te ontvluchten in zijn land. Met als bijschrift dat er nog heel veel kinderen in die situatie zitten momenteel. Zelf schonken ze al 1 miljoen dollar aan goede doelen en ze roepen hun fans op om ook hun duit in de zak te doen.

Sean Penn

De gerenommeerde en vaak bekroonde acteur/regisseur betuigt zijn steun op een aparte manier: hij trok zelf naar het oorlogsgebied om er een documentaire te draaien over de invasie van de Russen. Via zijn sociale media geeft hij geregeld zijn mening of zijn ervaringen op het terrein mee aan de wereld. Na een ontmoeting met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky moesten Penn en zijn crew vluchten naar Polen, waar ze geconfronteerd worden met het lot van de vele duizenden vluchtelingen. Met zijn filmploeg trok Sean Penn langs de landsgrenzen van Polen en Oekraïne, om verslag uit te brengen van de penibele situatie daar. Vooral vrouwen en kinderen die zonder enige bagage proberen overleven krijgen via Penn een stem op Twitter.

Gigi Hadid

Het bekende model Gigi Hadid laat zich evenmin onbetuigd in de hele problematiek. Zo liet ze recent weten dat ze haar gage voor de défilés tijdens de Fashion Week overmaakt aan instanties die de Oekraïense burgers moeten helpen. Een van de redenen daarvoor is dat ze er zich niet goed bij voelde dat die mode-events doorgingen ondanks de oorlogsgruwel die op dat moment plaatsvond in Oekraïne. “Omdat al die evenementen al lang op voorhand vastliggen, stonden mijn collega’s en ik nieuwe modecollecties te presenteren terwijl er elders traumatische en historische gebeurtenissen plaatsvonden”, aldus het wereldvermaarde mannequin. Ze voegde er aan toe dat het lastig is eigen baas te zijn van haar agenda, maar dat ze die werkafspraken toch wil gebruiken om zich in te zetten voor de goede zaak.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top