Europees kampioen Lars van der Haar blijft Baloise Trek Lions trouw

Wielersport | Lars van der Haar heeft zijn contract bij Baloise Trek Lions verlengd tot minstens eind 2024. Dat maakte de Belgische veldritploeg bekend. De dertigjarige Nederlander rijdt sinds januari 2017 voor het team. Hij werd vorig seizoen Europees en Nederlands kampioen veldrijden.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik voel me goed in de ploeg en zie geen enkele reden om te veranderen", gaf Van der Haar aan in een reactie op de teamwebsite. "Ik had eind vorig seizoen al aangegeven aan mijn manager dat ik graag wilde blijven bij Baloise Trek Lions. Ook de ploeg liet uitschijnen dat ze mij graag wilden houden. Dus waren de besprekingen snel beklonken. We wilden allebei met elkaar verder, dus was er snel tijd om te ouwehoeren."

"Met mijn Europese en Nederlandse titel, zilveren medaille op het WK en overwinningen in Tabor en Gavere heb ik een van mijn mooiste jaren in de elitecategorie achter de rug. Ik haal voldoening uit het feit dat ik deze prestaties lever tegen alweer een nieuwe generatie. Ik probeer ook de komende seizoenen dit niveau vast te houden en telkens weer nieuwe doelen te stellen."

"Mijn knieoperatie een maand geleden verliep goed", gaf Van der Haar nog een update over zijn gezondheidstoestand. "Dinsdag ging ik op controle en schreven ze me toch een week extra rust voor. Gisteren trainde ik in de fitness bijvoorbeeld mijn linkerbeen - om het verschil in spiermassa bij te werken - en dat zorgde vandaag voor een lichte reactie. Hopelijk blijft de trainingsachterstand beperkt tot een week. Het was in ieder geval een goede beslissing om net voor Oostmalle onder het mes te gaan, anders zou de achterstand in de lente snel opgelopen zijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top