Wat je nog niet weet over 'Eternals’

Films |

De Amerikaanse superheldenfilm 'Eternals' is vanaf nu beschikbaar in je On Demand-catalogus. De film, geregisseerd door Chloé Zhao in 2021, is de 26e in het Marvel Cinematic Universe en volgt de 'Eternals'-personages gecreëerd door striptekenaar Jack Kirby. Proximus Pickx somt vijf nieuwe feiten over de film op die je waarschijnlijk nog niet wist.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bijna vijf decennia na hun debuut in de comics zetten de kosmische superhelden de Eternals de stap naar het witte doek in de gelijknamige film. Het gaat een zeer duur project met een all-star cast, in een regie van Oscarwinnares Chloé Zhao. De film is nu beschikbaar in de On Demand-catalogus en Proximus Pickx maakt van die gelegenheid gebruik om je vijf interessante weetjes te onthullen.

Wie had 'Eternals' bijna ook geregisseerd?

Chloé Zhao werd gekozen om 'Eternals' te regisseren vanwege haar Oscar voor 'Nomadland'. Zij was echter niet de eerste of enige keuze om de film te regisseren. Toen haar naam officieel aan het project werd gelinkt, werd het ook bekend dat Marvel Studios andere regisseurs had overwogen om de film te regisseren. Onder de kandidaten waren Nicole Kassell, Travis Knight, Cristina Gallego en Ciro Guerra. Kassell had net de pilot van de tv-serie 'Watchmen' geregisseerd, en het idee dat zij een ander superheldenproject zou regisseren leek logisch. Knight (foto) had dan weer net een Oscarnominatie in de categorie Beste Animatiefilm gekregen voor 'Kubo and the Magic Armour' en was de laatste hand aan het leggen aan 'Bumblebee'. Dus hoewel Zhao moest concurreren met regisseurs van naam, kreeg ze uiteindelijk de baan.

Hoe Marvel Studios reageerde op het voorstel van Chloé Zhao

Voor 'Eternals' leverde Chloé Zhao een gedenkwaardige pitch af waar Marvel Studios-hoofd Kevin Feige niets dan goeds over te zeggen had. In een interview met Rolling Stone, zei Feige dat Zhao's pitch de beste was die hij tot nu toe had gehoord. Hij merkte op dat Zhao in haar schets van het potentiële project de nadruk legde op een mix van menselijke intimiteit en sci-fi spektakel, en het was net dat wat Marvel Studios ook voor ogen had. Zhao zou later onthullen dat ze haar pitch aan Marvel Studios op een nogal ongewone manier was begonnen. In plaats van te beginnen met een beschrijving van een actiescène of verwijzingen naar andere films in het Marvel Cinematic Universe, begon ze haar pitch met een afbeelding van zand en een citaat uit een gedicht van William Blake. Door die aparte aanpak is het niet verwonderlijk dat haar pitch een sterke indruk maakte op Feige en zijn bedrijf.

Chloé Zhao's inspiratie voor 'Eternals’

Chloé Zhao haalde niet alleen inspiratie uit de vorige ‘Avengers’-films om ‘Eternals’ te maken. Ze putte uit een brede waaier van projecten uit de popcultuur om de visie van haar superheldenfilm vorm te geven. "Jack Kirby en zijn ongelooflijke werk lag echt aan de basis van de film", legde Zhao uit aan Variety. Maar ze wilde ‘Eternals’ niet alleen op Kirby's ideeën en visie bouwen. Ze wilde ook een film maken die voortborduurde op de mythologie die was ontwikkeld door eerdere Marvel Cinematic Universe-titels waar ze een fan van is. Bovendien trachtte ze ook invloeden te verwerken die haar als kind hadden geïnspireerd, namelijk "science fiction, manga en fantasyfilms". Ze wees er ook op dat ‘The Revenant’ als leidraad diende voor het inkaderen van de actiescènes van de film. Het gebeurt niet elke dag dat je een blockbuster ziet die evenveel inspiratie haalt uit een film van Alejandro González Iñárritu als uit een manga, maar dat is precies wat Zhao heeft proberen te doen.

Een mise-en-scène zoals in 'Nomadland’

Chloé Zhao was allesbehalve een expert in superheldenfilms. Ze was bekend om haar onafhankelijke films die min of meer beïnvloed waren door het westerngenre, zoals 'The Rider' en 'Nomadland'. Om 'Eternals' te maken heeft ze haar manier van regisseren niet veranderd. Integendeel, ze stond erop trouw te blijven aan de stijl die ze ook voor haar vorige films had gebruikt. "Ik heb precies gefilmd zoals ik wilde filmen," vertelde ze aan The Hollywood Reporter. "Op locatie, een 360-graden perspectief, met dezelfde camera als voor 'Nomadland' en met hetzelfde materiaal. Ik denk dat ik geluk had dat Marvel bereid was om risico's te nemen en iets anders te doen.” Om voor geen stijlbreuk met haar eerder werk te zorgen, wilde Zhao ook werken met haar vaste medewerkers. In een interview met Collider merkte 'Nomadland'-cameraman Joshua James Richards op dat hij als camera-operator aan 'Eternals' heeft samengewerkt met de cameraman van de productie, Ben Davis. Richards merkte ook op dat een bepaalde scène in de blockbuster met precies dezelfde soberheid was opgenomen als een scène in 'Nomadland'.

Angelina Jolie en Salma Hayek zijn nu beste vriendinnen

Als je maandenlang aan een groot project werkt, hoop je een band te krijgen met je collega's. Anders zou het allesbehalve leuk zijn. Gelukkig heeft de casting van 'Eternals' geleid tot vriendschappen tussen de acteurs. Salma Hayek en Angelina Jolie hadden bijvoorbeeld een bijzonder hechte band tijdens de opnames van de enorme kaskraker. "Ik ontdekte een geestverwant die in veel opzichten op mij leek", verklaarde Salma Hayek in een interview met Elle. "Het voelde alsof ik haar al eeuwig kende. Ik heb haar ook een beetje beter leren kennen en dat is me heel dierbaar." In hetzelfde interview legde Jolie dan weer uit dat het Hayeks "moederlijke kant en verleidelijkheid" waren die haar fascineerden en dat hun ontmoeting tot een vriendschap heeft geleid.

‘Eternals’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top