Sacramento: of een indrukwekkende prestatie of een vernedering

Sport |

De Sacramento Kings kwijnen al vele seizoenen weg in de onderste helft van de NBA. In februari reageerde het management door Domantas Sabonis naar hun franchise te halen. Was het een goede zet? Op dit moment niet echt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tenzij er een aardbeving plaatsvindt, zal Sacramento ook dit jaar weer eens niet deelnemen aan de play-offs in de NBA. Als dat het geval zou zijn, zou dat een triest record aller tijden in de NBA zijn, aangezien de Californische franchise dan al aan het 16e opeenvolgende seizoen zonder play-offoptreden zou zitten. Toch is er nog een sprankje hoop om deze vernedering te voorkomen, en dat zal afhangen van een sterk optreden van de nieuwe speler van de Kings, Domantas Sabonis.

Verrassende Trade

Met nog een seizoen zonder play-offs in het verschiet, deed het management van de Kings een zet net voor de Trade Deadline begin februari. De fans van de franchise waren in elk geval op zijn minst een beetje verrast door de zet want het management nam de afgelopen jaren nogal wat catastrofale beslissingen. De Kings namen Domantas Sabonis, Justin Holiday, Jeremy Lamb en een tweede ronde van de Draft 2023-selectie over in ruil voor Tyrese Haliburton, Buddy Hield en Tristan Thompson, die nu voor de Indiana Pacers spelen.

Het nieuws kwam over als een echte verrassing in de NBA waar niemand de verhuis van Tyrese Haliburton had verwacht. De 21-jarige Haliburton was een van de meest toegewijde spelers van Sacramento en werd ook beschouwd als een toekomstige topper. Maar in Californië willen ze echt een nieuwe vernedering vermijden en daarom hebben ze ingezet op Domantas Sabonis, toch een vaste waarde in de NBA. Als je daar een getalenteerde maar onregelmatige speler als De'Aaron Fox aan toevoegt, dan kan het klikken tussen de twee - op papier tenminste.

De prestatie forceren

Met Sabonis hebben we het over een pivot die alles kan en die twee keer All-Star was, in 2020 en 2021. De Litouwer is een fundamentele speler, maar het is duidelijk dat hij er nog niet in geslaagd is zijn winnaarsmentaliteit op zijn franchise over te brengen, want Sacramento is er nog steeds niet in geslaagd om de overwinningen aan elkaar te rijgen.

"Ik heb al veel gesprekken gehad met iedereen. Ik heb het gevoel dat we allemaal op dezelfde lijn zitten. Iedereen is gemotiveerd. We willen een winnaarsmentaliteit aanleren, de juiste dingen doen tijdens de training, op het veld, buiten het veld, tijdens het reizen onderweg. Al die kleine dingen. We willen beginnen met dingen te veranderen en proberen een positief seizoen te hebben en succesvol te zijn," zei hij tegen The Athletic.

Het ziet er dit seizoen dus weer slecht uit voor de Kings, die nog kunnen hopen het play-in toernooi te halen. Maar de kans dat dat gebeurt is nog steeds erg klein. Voor winst zal het wellicht wachten zijn tot volgend seizoen, na weer eens een vroege vakantie voor Sacramento.

Het NBA-programma van het weekend op Eleven:

Zaterdag 19 maart

  • Utah Jazz - LA Clippers (02u00 op Eleven Sports 2)

Zondag, 20 maart

  • Houston Rockets - Memphis Grizzlies (20u30 op Eleven Sports 2)

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top