Survival of the fittest: wie overleeft de kwartfinales in de Champions League?

UEFA Champions League | We zijn van 16 naar 8 teams gegaan in de Champions League. Het is met andere woorden stilaan money time in de strijd om de beker met de grote oren. De loting voor de kwartfinales vindt vrijdag 18 maart om 12 uur plaats en is rechtstreeks te volgen op Pickx Live. Er zijn geen reekshoofden meer in deze fase. Welke affiches mogen we dus verwachten?

Door Proximus

Deel dit nieuws

We namen in de achtste finales afscheid van Inter, RB Salzburg, PSG, Sporting CP, Ajax, Manchester United, Lille en Juventus. Met de uitschakeling van Inter en Juve is er geen enkele Italiaanse ploeg meer vertegenwoordigd op het Europese kampioenenbal. Dat moet vooral in de bestuurskamer van Juventus, waar ze blijven ijveren voor een Super League, bijzonder hard aankomen.

Maar ook Frankrijk heeft geen enkel actief team meer in de belangrijkste Europese competitie. Ook Lille en PSG sneuvelden. De grote Champions League-droom van de Qatarezen in Parijs mag voor een jaartje extra weer in de koelkast gestopt worden. 

Nog 4 landen in de running

Nog vier landen zijn vertegenwoordigd in de Champions League: Spanje, Duitsland, Engeland en Portugal. Portugal en Duitsland hebben met respectievelijk Benfica en Bayern München nog één representant. Bayern ontdeed zich van Oostenrijks buurtje RB Salzburg, dat voor het eerst de achtste finales bereikte. Benfica schakelde op zijn beurt ietwat verrassend Ajax uit.

Zijn Frankrijk en Italië de grote verliezers in de Champions League, dan triomferen ze in Spanje en Engeland. Zowel Spanje als Engeland hebben nog drie ploegen in de running voor de beker met de grote oren. Aan Spaanse zijde gaat het om de twee Madrileense ploegen (Atlético en Real) en Villarreal. Vooral die laatste club verraste vriend en vijand door in Turijn gehakt te maken van Juventus. Atlético Madrid ontdeed zich van Manchester United, terwijl Real Madrid in de kraker tegen PSG aan het langste eind trok.

Tot slot maken ook de Engelse clubs Liverpool, Manchester City en Chelsea nog kans op de eindzege. Chelsea, de huidige titelhouder, schakelde Lille uit. City had geen moeite met Sporting CP en Liverpool was te sterk voor Inter.

Een Belg op het hoogste schavotje?

Nu we alle overlevers kennen, kunnen we stilaan beginnen dromen van een “Belgische” winnaar dit jaar. Van de acht kwartfinalisten zijn er maar twee ploegen waar geen Belg in vertoeft: Bayern en Villarreal. Vermits Villarreal als een underdog mag gezien worden in deze kwartfinales, lijkt vooral de Beierse topclub met andere woorden een grote kanshebber om roet in het Belgische eten te gooien. 

Want er zijn effectief nog zeven Belgen actief in de Champions League. Bij Real Madrid maken Thibaut Courtois en Eden Hazard nog kans op de Europese oppergaai. Bij Atlético, de stadsrivaal van Real, vertoeft dan weer Yannick Carrasco.

Bij de drie Engelse clubs is er ook telkens een Belg vertegenwoordigd. Chelsea kan deze keer met Romelu Lukaku zichzelf opvolgen als CL-winnaar, terwijl Divock Origi (Liverpool) en Kevin De Bruyne (Manchester City) daar een stokje voor willen steken. Tot slot hebben we met Jan Vertonghen ook nog een Belgische vertegenwoordiger bij het Portugese Benfica.

Nu vrijdag vanaf 12u kan je de loting voor de kwartfinales van de UEFA Champions League rechtstreeks volgen op Pickx+ Sports 1. Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top