Uitgespuwd door PSG en Arsenal: Unai Emery veert recht en boekt persoonlijk succesje met Villarreal

UEFA Champions League | Niet Juventus, maar Villarreal zit straks in de trommel voor de loting van de kwartfinales in de Champions League. Villarreal legde met een tactisch uitgekiend plannetje Juventus in eigen huis aan banden. De bedenker van het plan was Mister Europa League: Unai Emery.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de 1-1 in Villarreal leek de weg vrij voor Juventus om als enige Italiaanse ploeg te overleven in de Champions League. Niets bleek minder waar in Turijn. Villarreal-coach Unai Emery besloot drie wijzigingen door te voeren aan zijn basisopstelling in vergelijking met de heenpartij. Zo zette hij Etienne Capoue in het middenveld als extra buffer voor de defensie en werd Pervis Estupiñan op de linksachter gezet. Capoue wist effectief veel aanvallen af te breken en lanceerde tegelijk veel Spaanse omschakelingen. Estupiñan van zijn kant neutraliseerde Juve-winger Juan Cuadrado.

Kwam Juventus er dan toch nog door, kon Emery rekenen op een ijzersterk keepende Geronimo Rulli. En tegelijk scoorden Gerard Moreno, Pau Torres en Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) voor een uitgekookt Villarreal. 

Zelf wees Villarreal op Twitter nog eventjes naar het feit dat het maar een kleine provincieclub is in vergelijking met de andere reuzen die nog in de Champions League vertoeven. Het lijkt wel een verhaal van de dappere Galliërs tegen het oppermachtige Rome. Juventus, dat blijft hameren op een Super League en afgelopen transferperiode 100 miljoen uitgaf, werd toch maar fijntjes in de ravijn geduwd.

Meester-motivator

De zege van El Submarino Amarillo werd tevens een persoonlijke triomf voor Unai Emery. Hij verbrak namelijk een persoonlijke vloek. Na zes vergeefse pogingen slaagde hij er eindelijk in de kwartfinales van de Champions League te bereiken.

Zo is Emery helemaal uit het dal gekropen waarin hij beland was na zijn passages bij PSG en Arsenal. Bij beide clubs flopte het faliekant nadat de Spaanse manager drie keer na elkaar de Europa League wist te winnen met Sevilla. Vorig seizoen flikte hij het andermaal met Villarreal door Manchester United in de Europa League-finale met lege handen naar huis te sturen. 

Meester-motivator Emery mag hiermee met recht en reden gezien worden als een van de beste toernooimanagers ter wereld. Tactisch moet hij niet onderdoen voor de betere coaches op deze aardbol. Hij weet zijn team vaak perfect aan te passen aan de omstandigheden en kan zijn hele kern fit houden door een rotatiesysteem dat hij al jaren hanteert. Kan hij met Villarreal blijven verrassen in de Champions League? Vrijdag volgt alvast de loting voor de kwartfinales.

Bekijk hieronder de samenvatting van Juventus tegen VillarrealVolg de Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Geef je pronostieken door voor de wedstrijden via Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top