Glenn Close wordt 75 jaar: dit wist je nog niet over de enige echte Cruella De Ville

Films | Vandaag blaast actrice Glenn Close maar liefst 75 kaarsjes uit. Maar wist jij dat dit icoon uit de Amerikaanse filmwereld in die tijd nog geen enkele Oscar heeft gewonnen? Proximus Pickx verzamelde enkele leuke weetjes die je zeker niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nog nooit een Oscar gewonnen

In tegenstelling tot wat je misschien geloofde, heeft Glenn Close in haar 48-jarige acteercarrière nog nooit een Oscar gewonnen. Tijdens de jaren tachtig was de actrice er wel meerdere keren dichtbij. In 1982 was ze in de running voor het beeldje dankzij haar bijrol in de film ‘The World According to Garp’, in 1983 maakte ze opnieuw kans met haar bijrol in ‘The Big Chill’ en in 1984 met haar bijrol in ‘The Natural’. In 1987 en 1988 maakte ze kans op een Oscar voor haar rollen in ‘Fatal Attraction’ en ‘Dangerous Liaisons’. Daarna werd Close nog genomineerd voor haar acteerprestaties in ‘The Wife’ en 'Hillbilly Elegy’. Ze heeft dus nog geen enkele keer op het mooiste podium een prijs in ontvangst mogen nemen, maar gelukkig wel op diverse andere gala’s.

Ontdek ‘Hillbilly Elegy' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Ze bewaarde al haar filmkostuums

Close is een filmfanaat, maar ook een kledingfanaat. Want Close heeft volgens Amerikaanse media elk kostuum dat ze ooit heeft aangedaan tijdens filmopnames, zelf bewaard. Toen ze haar contract tekende om mee te spelen in ‘101 Dalmatiërs’, liet ze zelfs opnemen dat ze het kostuum van haar personage, Cruella Devil, mee mocht nemen naar huis. In 2017 werd dat huis te klein voor al haar kledingstukken en schonk ze haar collectie aan de Universiteit van Indiana. Daar kunnen de studenten zich nu vergapen op alle mooie creaties waar Close ooit in heeft geschitterd.

Ontdek '101 Dalmatiërs' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Ze heeft ooit een boekenwinkel gerund

In 1991 had Close al lang naam gemaakt in Hollywood. Toch besloot de actrice om dat jaar samen met haar zus Jessie een boekenwinkel (met aansluitende horecagelegenheid) te kopen in de Amerikaanse staat Montana. De zussen runde de zaak drie jaar lang voordat ze die alsnog besloten te verkopen in 1994 en Glenn zich opnieuw ging focussen op haar acteercarrière. Volgens Amerikaanse media wordt het pand dezer dagen gebruikt als juwelierswinkel. 

Ze haalt mentale problemen uit het verdomhoekje

Glenn Close heeft van de impact van mentale problemen van dichtbij kunnen meemaken en dit door haar zus Jessie Close. Die kampt immers met een bipolaire stoornis die haar op sommige momenten van het leven wel eens danig parten heeft gespeeld. Om haar zus te helpen, en alle lotgenoten een hart onder de riem te steken, hielp Close bij de oprichting en totstandkoming van een non-profitorganisatie die mentale problemen nog meer bespreekbaar wil maken in de VS. In een van Close’s laatste films, ‘Four Good Days’, komen mentale problemen eveneens aan bod.

Four Good Days’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top