Proximus ePro League: KAA Gent betreedt het podium

Nieuws | De twaalfde dag van de Proximus ePro League heeft geen grote veranderingen in het klassement opgeleverd. Emino Mercy staat wel terug op het podium na zijn inhaalwedstrijden. Gilles Bernard leidt nog steeds het kampioenschap, met twee punten voorsprong op het Zulte Waregem van Renzo.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De spelers waren gemotiveerd voor deze twaalfde dag van de Proximus ePro League, de grootste Belgische FIFA-competitie. Dat bleek uit de scores van woensdagmiddag: geen enkele wedstrijd eindigde op een gelijkspel.

Sommige duels werden pas op het laatste moment beslist, zoals de eerste wedstrijd van de middag tussen KV Kortrijk en KAS Eupen. De match dreigde op een 2-2 gelijkspel te eindigen, maar Manse Bogaerts trapte op doel, dwars door het midden van de verdediging, en bezorgde Kortrijk zo de overwinning.

Renzo (Zulte Waregem) stond tweede in het algemeen klassement en was erop gebrand om zijn plaats op het podium te behouden. Dat deed hij met een 3-0 overwinning tegen Cercle Brugge, waardoor de club naar de elfde plaats zakt. Zoals gewoonlijk was competitieleider Gilles Bernard niet te stoppen tegen het Union Sint-Gilloise van Optimum. De ploeg uit Genk won eenvoudig met 2-0, waardoor het zijn voorsprong van twee punten op Renzo behoudt.

Club Brugge had daarentegen niet zo’n goede week. Rudi Ekmen is twee plaatsen gezakt na een 3-1 nederlaag tegen ShadooW uit Luik. Ook het duel tussen Beerschot en OH Leuven eindigde op die score.

Emino Mercy en KAA Gent maakten ook een geweldige comeback na een paar inhaalwedstrijden. Zoals verwacht staat de jonge speler terug aan de top van het klassement, op de derde plaats samen met het Anderlecht van Zak Bentato, die deze week won (2-0) van KV Mechelen en Miran.

Volgende week staat de dertiende speeldag van het kampioenschap op het programma. Er blijven dus nog vijf speeldagen over voor de verschillende teams om te proberen zich te kwalificeren voor de play-offs. Tot ziens op Proximus Esports voor alle details over de rest van de competitie!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top