Deze potentiële Oscar-winnaars prijken in de Proximus VOD-catalogus

Films | Op 27 maart worden voor de 94e keer de Academy Awards uitgereikt. Om dat te vieren namen we enkele films in de VOD-catalogus op die kans maken op een of meerdere Oscar-beeldjes. Kijk dus vanaf 17 maart tot en met 4 april naar het beste wat de filmwereld te bieden heeft en dat allemaal dankzij Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

King Richard

In deze film kruipt de acteur Will Smith in de rol van Richard Williams, de vader van de Amerikaanse tennislegendes Venus en Serena Williams. We zien hoe papa Williams zijn twee dochters klaarstoomt voor de vele tennistrainingen en hen over de vele obstakels in hun carrière helpt. Maar we krijgen ook Oracene te zien, de moeder van de twee zussen (gespeeld door Aunjanue Ellis). Zij bewaakte de balans in het gezin en was het rustpunt die de twee jonge meisjes regelmatig nodig hadden.

Will Smith zet in deze biopic van regisseur Reinaldo Marcus Green een dijk van een prestatie neer. Hij ontfermde zich bovendien over de jonge talentvolle actrices Saniyya Sidney en Demi Singleton die in de huid van Venus en Serena Williams kropen. ‘King Richard’ werd genomineerd voor drie Oscars, waaronder die voor Beste Film.

'King Richard’ is vanaf 17 maart tot en met 4 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Dune

De jonge Paul Atreides (Timothée Chalamet) is de erfgenaam van het huis Atreides en woont op de verafgelegen planeet Caladan. Op een dag wordt zijn vader (Oscar Isaac) aangesteld om de beruchte woestijnplaneet Arrakis te gaan bezetten en daar een drug te oogsten, the spice. Die drug heeft geestverruimende effecten op al wie er in aanraking mee komt. Paul zakt mee af naar Arrakis en ontdekt dat de drug de basis vormt van een ontluikend conflict tussen de grootste krachten uit het universum.

De Canadese regisseur Denis Villeneuve slaagde in zijn opzet om het beruchte sciencefictionboek 'Dune' van de Franse schrijver Frank Herbert te verfilmen. De film kon maar liefst 10 Oscarnominaties in de wacht slepen, waaronder die voor Beste Film, Beste Cinematografie en Beste Kostuumdesign.

'Dune’ is vanaf 17 maart tot en met 4 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Spencer

Het is begin jaren negentig een publiek geheim dat het huwelijk van de Britse prinses Diana met de Britse kroonprins Charles niet van een leien dakje loopt. Er doen zelfs geruchten de ronde over affaires. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat er een echtscheiding op til is, maar daar mag Diana (Kristen Stewart) even geen gehoor aan geven. Zij wordt immers met prins Charles verwacht op het landgoed van de Britse koningin Elisabeth om met de hele familie kerstmis te vieren en te doen alsof er niets aan de hand is.

Deze film van regisseur Pablo Larraín werd zeer goed ontvangen bij pers en publiek. Vooral de prestaties van de Amerikaanse Kristen Stewart kon critici wel bekoren. Zij bracht volgens kenners de voormalige kroonprinses Diana op schitterende wijze opnieuw tot leven en deed dat naar eigen zeggen door uren beeldmateriaal te analyseren. Stewart kon dankzij haar utistekende acteerprestatie zelfs een Oscarnominatie in de wacht slepen.

'Spencer' is vanaf 17 maart tot en met 4 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.


No Time To Die

James Bond (Daniel Craig) heeft zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en lijkt klaar om op pensioen te gaan. Dat pensioen wil hij het liefst doorbrengen in alle rust terwijl hij terugdenkt aan zijn oude liefde Madeleine Swann (Léa Seydoux). Op een dag krijgt James echter bezoek van CIA-agent Felix Leiter. Die vraagt aan James om de psychopaat Safin (Rami Malek) op te zoeken en uit te schakelen. Die zou een zeer besmettelijk virus hebben ontworpen dat de wereld in gevaar kan brengen.

‘No Time To Die’ had oorspronkelijk eind november 2019 in de cinemazalen moeten verschijnen. Door productieproblemen en de wereldwijde pandemie werd de release uitgesteld tot september 2021. De film maakt kans op drie Oscars, waaronder die voor Beste Originele Song ('No Time To Die' van Billie Eilish).

'No Time To Die' is vanaf 17 maart tot en met 4 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Encanto

Hoog in de Colombiaanse bergen, in het magische Encanto, woont de wel heel bijzondere familie Madrigal. Elk van de familieleden beschikt over magische krachten maar dat is buiten de vijftienjarige Mirabel gerekend. Zij heeft geen gave meegekregen en dat stemt haar droevig. Wanneer ze echter ontdekt dat de magie van Encanto gevaar loopt, komt haar ware kracht dan toch naar boven.

Deze animatiefilm van Disney Animation Studios bevat enkele prachtige liedjes die geschreven werden door Emmy-, Grammy- en Tony Award-winnaar Lin-Manuel Miranda. De film werd geregisseerd door Jared Bush, Byron Howard en Charise Castro en maakt kans op drie Oscars, waaronder die voor Beste Animatiefilm.

'Encanto’ is vanaf 17 maart tot en met 4 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.


The Worst Person In The World

Julie (Renate Reinsve) is een dertigjarige Noorse vrouw die zich niet meer gelukkig voelt in haar relatie met haar vriend Aksel. Hij wil zich immers al settelen terwijl Julie dat nog niet van plan is. Tijdens het uitgaan ontmoet Julie de jongere Elvind en ze krijgt al gauw gevoelens. Ze beslist hierdoor om haar relatie met Aksel te verbreken en haar leven over een andere boeg te gooien.

Joachim Trier werpt in deze film een niet-oordelende blik op een jonge vrouw die op zoek is naar zichzelf en zichzelf (en haar relatie) in vraag durft te stellen. Die vrouw wordt gespeeld door de Noorse actrice Renate Reinsve. Zij won de prijs voor de Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes en maakt opnieuw kans om mee in de prijzen te vallen met deze film. ‘The Worst Person In The World’ werd genomineerd voor twee Oscars.

'The Worst Person In The World' is vanaf 17 maart tot en met 4 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top