ESL Pro League XV: G2 Esports en MOUZ zijn uitgeschakeld

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het vijftiende seizoen van de ESL Pro League onthulde dit weekend de eerste teams die zich voor de eindronde hebben geplaatst. In groep A gaan Ninjas In Pyjamas, Fnatic en Entropiq verder in de competitie. Tegen alle verwachtingen in heeft G2 Esports niet de nodige resultaten behaald om een plaats in de eindronde te bemachtigen.

Het vijftiende seizoen van de ESL Pro League ging afgelopen maandag van start met de eerste groepswedstrijden. Elke week staat in het teken van één groep, en de zes teams in groep A kregen de eer om de competitie te openen.

Bovenaan het klassement vinden we de Zweden van Ninjas in Pyjamas. De NIP-spelers waren in veel betere vorm dan tijdens hun vorig toernooi en legden een zeer goede groepsfase af, met overwinningen tegen Fnatic, Entropiq en MOUZ. Uiteindelijk bleken alleen de ninja’s van G2 Esports te sterk voor de Zweden, die eindelijk de oplossing lijken te hebben gevonden voor de langdurige afwezigheid van dev1ce.

G2 Esports stelt teleur

Bij het team van Carlos “Ocelote” Rodriguez liepen de zaken niet zo goed als verwacht, te beginnen met de verrassende vervanging van IGL Aleksib. Door een Covid-19 infectie moest de jonge Fin zijn plaats afstaan aan de Fransman AMANEK voor de eerste drie wedstrijden. Uiteindelijk won G2 Esports slechts één van die duels, door nederlagen tegen Fnatic en MOUZ.

De terugkeer van de in-game leader had niet het gewenste effect. Terwijl het team een overwinning tegen Entropiq nodig had om de hoop op kwalificatie in leven te houden, verloor G2 met 2-1. De organisatie zal daarom niet deelnemen aan de play-offs van dit EPL-seizoen, net als MOUZ. De Duitse organisatie sloot de week af met twee overwinningen en drie nederlagen. Niet genoeg voor een plaats in de volgende fase van de competitie.

Maar G2 Esports is zeker niet de enige organisatie die tijdens deze week heeft verrast. De prestaties van Entropiq waren een positieve verrassing. De Tsjechische organisatie had zich gekwalificeerd dankzij zijn vijftiende plaats op de ESL-wereldranglijst en bemachtigde de tweede plaats in de groep. Fnatic vervolledigde de tabel en veroverde de laatste kwalificatieplaats. Een meer dan bevredigend resultaat, als je bedenkt dat het roster de hele groepsfase met drie stand-ins speelde.

Deze week is het de beurt aan de ploegen van groep B om te strijden voor een plaats in de play-offs. Met teams als FaZe Clan, de kampioenen van IEM Katowice 2022, Team Vitality en FURIA, zullen sommige wedstrijden heel spannend worden.

De grote finale van de wedstrijd vindt plaats op 10 april vanaf 17 uur, op Proximus Esports en op tv op Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top