Nieuw gelijkspel brengt Deinze op een zucht van het competitierecord van Westerlo

D1B Pro League | KMSK Deinze stapte zondag al voor de twaalfde keer dit seizoen met een gelijkspel van het veld. De Oost-Vlamingen gingen van 0-2 naar 3-2 om dan toch weer een voorsprong uit handen te geven en met een billijke 3-3 richting kleedkamer te stappen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het twaalfde gelijke spel in 24 wedstrijden impliceert dat de Tigers in de helft van hun duels met een remise van het veld gingen. Een bijzonder hoog gemiddelde, dat hen wel eens een competitierecord kan opleveren.

Dat record staat momenteel op naam van KVC Westerlo. De Kempenaars speelden vorig seizoen 13x gelijk in 28 wedstrijden en sloten zo het seizoen af met 46% aan draws. Deinze heeft nog vier kansen om het record van de Kemphanen te evenaren of zelfs te overtreffen.

Al zal de titel van remisekampioen niet meteen de ambitie vertegenwoordigen die ze in de Dakota Arena in de zomer voorop hadden gesteld.

In goed gezelschap

Opvallend is wel dat zowel Union (12x gelijk in 2019-2020) als Westerlo (13x gelijk in 2020-2021) na het seizoen dat ze zo vaak gelijkspeelden wél quasi alles wonnen en los door de competitie heen speelden. Een voorteken voor volgend seizoen?

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top