ESLOL: mCon LG Ultragear gaat naar play-ins European Masters

Door Proximus

Deel dit nieuws

mCon LG Ultragear versloeg KRC Genk Esports in de eerste ronde van de Spring Split play-offs en heeft zich geplaatst voor de European Masters play-ins. In de lower bracket versloeg Echo Zulu ION SQUAD met een score van 3-1. De winnaars nemen het aanstaande vrijdag op tegen de ploeg van Genk, in een poging om de tweede plaats in de finale veilig te stellen.

De play-offs van de Elites Series, het hoogste niveau van League of Legends in de Benelux, zijn aan de gang. Dit weekend werd de eerste ronde van wedstrijden gehouden. KRC Genk Esports ontmoette mCon LG Ultragear in een gevecht om de grote finale van de Split. Daarna vochten Echo Zulu en ION SQUAD tegen elkaar. De winnaar zou tegenover de verliezer van de eerste wedstrijd komen te staan, voor het laatste ticket voor de finale.

Favorieten KRC Genk in de problemen

De eerste wedstrijd van het weekend hield de spanning erin tot het einde. mCon begon de BO3 op de best mogelijke manier door de eerste ronde binnen te halen, tegen een Genk waarvan verwacht werd dat ze op een hoger niveau zouden presteren. Maar de Limburgse club kwam sterk terug, en scoorde twee punten op een rij.

Wie gedacht dat KRC Genk gewonnen spel had, kwam bedrogen uit. mCon reageerde met een geweldige comeback in de vierde game. Het Nederlandse team kwam terug van een gold deficit van 3763 met nog 21 minuten te spelen, en sloot de game na 30 minuten af. mCon won de beslissende vijfde game relatief eenvoudig, waardoor KRC Genk een extra wedstrijd zal moeten spelen om een ticket te bemachtigen voor de grote finale van de Split op zaterdagavond.

KRC Genk zal het opnemen tegen de nummer drie van het reguliere seizoen, Echo Zulu, dat zaterdagavond eenvoudig won van ION SQUAD. ION kon dan wel een punt pakken, maar Echo Zulu had in totaal slechts vier games nodig om de zege in de wacht te slepen. Een sterke jungler Sjakal was in deze wedstrijd grotendeels verantwoordelijk voor het succes van Echo Zulu.

mCon heeft zich dus verzekerd van het eerste slot voor de play-in fase van de European Masters, dat de beste teams van de ERL’S in april zal verzamelen. Het tweede kwalificatieticket gaat naar de winnaar van de wedstrijd tussen KRC Genk Esports en Echo Zulu, die zaterdagavond voor een plaats in de grote finale zullen strijden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top